Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

La biblioteca de Salou acull l’exposició ‘Per ser nena’

martes 06 junio 2017

Fins al  25 de juny es pot veure la mostra a les instal·lacions del carrer Ponent

 

En el marc de la celebració dels 25 anys de la biblioteca pública de Salou es pot veure una exposició titulada ‘Per ser nena’. La mostra consta de 13 panells, fruit de les investigacions que diversos grups de recerca de la Universitat de Barcelona han dut a terme per renovar les perspectives teòriques i conceptuals, i amb la voluntat de reconèixer a les nenes l’estatut de protagonistes en l’esdevenir històric, amb dret propi.

La mostra pretén reflexionar com al llarg de la història, els infants en general i les nenes en particular s’han caracteritzat per la invisibilitat. Si les dones han estat discriminades, les nenes ho han estat doblement: per ser petites i per viure en un cos femení.

Des de l’antiguitat grecoromana, els testimonis escrits i iconogràfics mostren que les nenes no eren considerades agents socials: l’únic que se n’esperava era un projecte de vida adequat als rols de gènere que havien de complir en l’edat adulta. Malauradament, aquesta situació es repeteix avui en dia, en més o menys mesura, arreu del planeta.

L’exposició, que es pot veure a les instal·lacions de la biblioteca està organitzada per Tàcita Muta (Grup d’Estudis de Dones i Gènere a l’Antiguitat) en col·laboració amb la Biblioteca Pública Municipal de Salou i de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou.

Els horaris de visita a l’exposició són els mateixos que la biblioteca, de dilluns: de 16 a 20h; i de dimarts a divendres de 9.30h a 13.30h i de 16h a 20h i els dissabtes de 9.30h a 13.30h

Galería de imágenes

persernena.jpg
Cartell-Per-Ser-Nena_copia.jpg

Document Actions