Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

La Policia Local de Salou celebra la festivitat del patró Sant Miquel a la Torre Vella en un ambient de festa i companyonia

Enguany s’ha realitzat a més una exposició a la Torre Vella sobre la Història de la Policia Local, amb fotografies des dels anys setanta fins a l’actualitat i atres objectes d’interès i gran valor sentimental

jueves 29 septiembre 2011

La Policia Local de Salou ha celebrat avui 29 de setembre el dia de Sant Miquel, arcàngel custodi i patró de la Policia. La Torre Vella ha estat l’escenari un cop més aquest migdia, de l’acte institucional on s’han concentrat en un ambient festiu, d’unió i companyonia els cossos de seguretat locals, juntament amb un ampli desplegament de vehicles i representació d’altres forces com els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil.

L’acte ha estat presidit pel batlle de l’Ajuntament de Salou, Pere Granados i ha comptat amb la presència del primer tinent d’alcalde Mario García i dels regidors i regidores del Consistori.

L’Inspector en Cap de la Policia Local, José Luis Gargallo, ha estat l’encarregat d’encetar l’acte amb un discurs on ha fet balanç del treball desenvolupat per la Policia Local des de diferents vessants: Ordenança Cívica, Pla de Seguretat Viària, càmeres de seguretat, campanyes de conscienciació i ha destacat que “podem estar plenament satisfets perquè els índexs de delinqüència estan per sota d’altres municipis”. José Luis Gargallo ha puntualitzat que l’Ordenança Cívica no és una llei; però sí una norma d’obligat compliment en les matèries que ens toquen, en aquesta ordenança del que es tracta és del que vol el municipi: el municipi diu no al alcoholisme, no a la prostitució, no a l'incivisme i sí al civisme”.

Per la seva banda, l’alcalde, Pere Granados, ha volgut agrair l'esforç de la Policia Local de Salou per donar un excel·lent servei al ciutadà i al visitant i també ho ha fet extensible a la resta de cossos policials; amb una menció especial vers l'esforç de major dotació que s'ha fet des de la Delegació del Govern amb el reforç del cos de Mossos d'Esquadra.

Així mateix, també ha assegurat que "aquest govern té una clara prioritat per la seguretat ja que volem mantenir el nivell de qualitat en aquest aspecte", i ha afegit que "totes les administracions, i la local no està exempta, estan afectades per la crisi però la seguretat no tindrà ajustaments com a d'altres àrees de l'Ajuntament que sí veuran minvat el capítol de despesa en personal". Finalment, l'alcalde ha volgut assegurar que "nosaltres prioritzem ja que no hem de governar per quedar bé sinó per funcionar bé; per fer una bona gestió i racionalitzar els recursos públics".

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, ha destacat la proximitat de la Policia Local amb la ciutadania: “latent i desplegada en la seva tasca diària, els 365 dies: vetllant per la seguretat ciutadana als nostres carrers, places i platges; conscienciant a conductors i vianants de la necessitat de respectar senyals de trànsit; informant a la societat dels beneficis de les nostres ordenances municipals; lluitant contra les falsificacions i col·laborant amb altres ajuntaments, així com altres forces i cossos de seguretat en la lluita contra productes que atempten contra la salut pública; garantint des de la proximitat i bona predisposició dels nostres agents una convivència saludable i pacífica a la nostra societat salouenca".

El regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, Marc Alarcón ha tingut també paraules de reconeixement a la tasca desenvolupada per a l’agent 1017, Francisco Pérez Galera, jubilat al mes de maig d’ enguany, -més conegut pels seus companys com Galera- i paraules de benvinguda per als nous agents: Francisco Lleixà, Alberto Miranda, Gerard Roig, incorporats recentment a la Policia Local de Salou.

Durant l’acte s’ha fet lliurament de reconeixements a les següents persones:

Francisco Pérez Galera: en reconeixement a la seva jubilació; al personal -treballadors- de la concessionària EYSSA: en reconeixement a la seva tasca realitzada en la gestió del dipòsit municipal; al Sr. José Antonio Raduà Padrell: per la dedicació desinteressada al llarg de la seva trajectòria professional amb la Policia Local; al Sr. Quico Orts –president de les guinguetes de les platges de Salou- amb un reconeixement per la seva col·laboració i recolzament a la Policia Local.

Enguany i com a novetat, respecte a altres anys, s’ha pogut visitar a la Torre Vella l’exposició: “Recorregut per la Història de la Policia Local”, amb fotografies des dels anys setanta fins a l’actualitat de la Policia Local de Salou i altres objectes aportats per diferents agents.

Document Actions