Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

L'Ajuntament de Salou rebutja l'ús de programari lliure i en català en els seus ordinadors

martes 31 agosto 2004

En el darrer ple, l'equip de govern de l'Ajuntament de Salou, format per CiU, PP i FUPS (independents ex CiU), ha rebutjat una moció presentada per ERC que demanava la introducció gradual del programari lliure als equips informàtics de l'administració municipal.

A l'equip de govern no li dol la important despesa econòmica que costen les llicències de sistemes operatius, paquets ofimàtics i altres, ni es qüestiona la innegable dependència que suposa disposar del 100% de programari propietari, en un altíssim percentatge de Microsoft.

Amb aquesta forma d'actuar, aquesta empresa esdevé un proveïdor de certa importància de l'Ajuntament de Salou que, a sobre, no li cal concursar mai per obtenir una adjudicació.

Per l'equip de govern tampoc te cap importància que, llevat d'un parell d'ordinadors on s'està 'provant' el Windows en català, la pràctica totalitat utilitzi el castellà. S'ha arribat a escoltar que veure el sistema operatiu en català resulta 'xocant' a segons qui, per la manca de costum. Tot plegat pot qualificar-se d'esperpèntic pel gran desconeixement mostrat pels qui governen Salou als inicis del segle XXI. Ni tan sols s'han mostrat disposats a introduir programari lliure i més respectuós amb la llengua catalana a indrets com la Biblioteca Pública Municipal o el Punt d'Informació Juvenil, llocs que, amb la participació dels joves, es podria teixir un altre futur en aquest camp.

Sense cap dubte, s'ha perdut una oportunitat d'avenç important en un nucli com Salou, que un cop més veu com el seu Ajuntament desprecia l'assoliment de cap lideratge en el Camp de Tarragona.

Com ja s'ha esmentat, ERC valora aquesta negativa com el fruit del desconeixement. Conscients d'això, exhortem a tots els grups de l'Ajuntament a que s'informin sobre les possibilitats del programari lliure i, entre tots, apostem ben aviat per un avenç en aquesta parcel·la de l'Administració Local.

salou@esquerra.org

Document Actions