Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

Neix el primer Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou acadèmia d’estiu

miércoles 31 mayo 2017

Avui, s’ha aprovat al plenari municipal el conveni del festival que es desenvoluparà del 8 de juliol al 15 d’agost

També s’ha passat pel plenari el primer expedient de modificació de crèdit del pressupost del 2017 per import de 4,5 milions d’euros

Al ple també s’ha parlat del Festival elrow i d’un possible canvi d’ubicació, a l’espera dels informes definitius   

 

El Festival Internacional i Acadèmia d’Estiu Salou Costa Daurada és un esdeveniment que fusiona l’activitat docent d’una Acadèmia d’Estiu amb la d’un Festival Internacional format per més de 80 reconeguts intèrprets, professors i pedagogs dels cinc continents, així com tots els alumnes de l’Acadèmia de forma activa. El festival, tindrà lloc del 8 de juliol al 15 d’agost de 2017 a Salou. Avui, per ple s’ha aprovat el conveni de col·laboració del mateix, del que vol ser un espai de trobada de professionals i alumnes i de col·laboració integral entre músics, públic i estudiants durant cinc setmanes, com ha explicat la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez. El Festival inclourà més de 150 concerts que es realitzaran al llarg de tota la Costa Daurada i en els que es comptarà amb la presència de diferents municipis. Es tracta d’un esdeveniment singular i únic en el qual les Classes Magistrals s’oferiran juntament a un Festival Internacional en què participaran més de 70 reconeguts artistes i docents dels cinc continents i que es desenvoluparà a espais com la el TAS, Escola de Música, Centre Cívic, la mateixa plaça de les Comunitats Autònomes, a més de la Torre Vella, el Parc de la Ciutat, la Masia Catalana, el Passeig de Jaume I.

El Festival ha creat el seu segell Debut, mitjançant el qual els estudiants debutaran com a solista i directors d’orquestra amb la SALOU FESTIVAL ORCHESTRA, realitzant més de 200 concerts a diferents municipis de la Costa Daurada. Entre els concerts destacats figuren 16 simfònics a l'aire lliure, així com el concert inaugural a càrrec de la Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya - JOFICAT, que acompanyarà al gran pianista Cyprien Katsaris a l’obertura del Festival.

L’Acadèmia d'Estiu oferirà a tots els seus alumnes un alt nivell musical mitjançant la seva oferta lectiva: Classes Magistrals, Cursos de Solista amb Orquestra, Direcció Orquestral, Música de Cambra, Acadèmia d'Orquestra, Tallers, Conferències i, sobretot, una participació activa al Festival, en els Concerts Debut, així com en el Concurs Internacional que premiarà als millor participants al llarg del Festival Acadèmia. El conveni ha rebut el suport del govern, a més d’ERC i Guanyem Salou (14 vots en total) i l’abstenció del PP i de Ciutadans.

Modificació de crèdit

D’altra banda, el ple d’avui també ha donat llum verda a la primera modificació pressupostària del 2017. En aquesta, s’hi incorporen els 4.500.000 euros provinents del romanent de tresoreria del 2016, dels quals, 2 milions es destinen a l’amortització de préstecs reconeguts en funcionament, de manera que segueix baixant l’endeutament de les arques municipals fins a situar-se a 20%; molt per sota del límit permès per la llei.

Aquest punt -que ha prosperat amb els vots favorables del govern, l’abstenció de C’s i Guanyem Salou i els vots contraris del PP i ERC- també inclou un conjunt d’inversions valorades en 500.000 euros per nous projectes compromesos al Pla d’Acció Municipal; entre ells continuar amb la redacció del projecte de nou sector de creixement hoteler, comercial i esportiu del sector 04 (75.000 euros, que se sumen als 55.598 ja pressupostats i reservats per tirar endavant la tramitació urbanística d’aquesta nova zona de Salou); també es destinen 100.000 euros més a la cloració de pous de reg per aspersió, per tal de continuar amb la política mediambiental d’estalvi d’aigua i per utilitzar les aigües depurades per al manteniment de les zones verdes del municipi.

Com que el manteniment de la ciutat és una prioritat pel govern, segons ha manifestat el regidor de Gestió Econòmica, Toni Brull, també es destinen en aquesta modificació fins a 50.000 euros a la substitució d’espècies arbòries que presenten malalties així com 20.000 euros més a la replantació d’arbres que es durà a terme a través de campanyes escolars de sensibilització; també es destinaran 63.000 euros a la remodel·lació de la plaça Europa; 33.000 euros més a la reparació i trasllat de la font dels cargols a l’espigó del Moll; 37.000 euros més a la consolidació i museïtzació de l’assentament de la punta de la Cella, a més de la creació d’una zona de jocs infantils a la Via Aurèlia i 100.000 euros més per al disseny del plans estratègics de ciutat (com el pla especial de Club Nàutic o la revisió del POUM, entre d’altres).

En aquesta modificació, també es destinen 313.781 euros al pagament de l’auto judicial de la Duana i s’incorporen 243.360 euros més per al finançament de nous projectes d’ocupació subvencionats per la Generalitat (el Fem Ocupació per Joves, Joves per l’ocupació i, finalment, el de Treball i formació).

Altres partides que es modifiquen serviran pel finançament de 2,7 milions d’euros en els projectes inclosos al Pla d’Acció Municipal i que es pagaran amb el romanent líquid de tresoreria, és a dir, totes les inversions previstes per l’any 2017 es finançaran amb recursos propis.

 

Elrow, a precs i preguntes

Pel que fa a la celebració del festival que organitza ‘elrow’ de cara al 15 de juliol a Salou, l’alcalde, Pere Granados, en resposta a l’oposició, ha assenyalat que a l’espera dels informes definitius l’Ajuntament busca un lloc alternatiu a la zona d’Emprius per tal que es pugui desenvolupar sense inconvenients.

Galería de imágenes

ple.jpg
.jpg

Document Actions