Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

S’inicia un nou curs de formació d’agents interins de Policia Local a Salou

martes 18 abril 2017

En total hi ha inscrits 32 agents provinents de 8 municipis que cursaran les 120 hores a la caserna de Salou 

 

Salou ha encetat avui el 17è curs impartit per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC)  junt amb els responsables de formació de l’Escola de Policia i la Policia Local. En aquest curs, –que es du a terme a la caserna de la Policia Local - es formarà a un total de 32 alumnes, procedents de vuit municipis -14 d’ells de Salou, 8 dels quals-un cop superada la formació se sumaran als 6 agents que ja han superat el curs en altres edicions i que reforçaran la campanya d’estiu a Salou. També provenen d’altres municipis com Sitges, Cambrils, Torredembarra, Alella, Sant Jaume d’Enveja i Sant Adrià.

La formació que consisteix en 120 hores i, un cop superat el Curs, els aspirants s’incorporaran com a agents de la policia local durant un període de temps determinat, que en el cas dels 14 aspirants de Salou serà des del mes de juny i fins a finals d’octubre, per reforçar la campanya d’estiu al municipi.

En l’obertura del curs l’alcalde Pere Granados ha encoratjat els aspirants a afrontar aquesta etapa de formació amb la il·lusió de comptar amb una tasca de servei al ciutadà i a perseguir amb entusiasme i il·lusió aquest encàrrec com a servei públic fonamental  que contribueix reforçar la seguretat del municipi, especialment en l’època estiuenca així com la imatge de la ciutat i apostant sobretot pels valors. El batlle ha destacat que “s’exigeix de vosaltres un clar compromís amb la ciutat i amb el ciutadà i, per això, la vostra actitud és importantíssima”. El Curs bàsic es basa i fonamenta en els valors de proximitat, compromís, integritat, respecte, voluntat de servei i sentiment de pertinença.

A la inauguració de curs també hi ha assistit l’inspector en cap de la Policia Local, José Luis Gargallo i el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, qui ha explicat que els agents interins que ja compten amb el curs superat ja han estat treballant durant aquesta Setmana Santa. “Enguany, a més, repetim les dues setmanes de pràctiques al carrer perquè entenem que aporta una millor experiència i formació als nous agents de policia”. A la presentació del curs també ha adreçat unes paraules el Cap de l’Àrea de Continguts de Formació Policial, l’inspector Lluís Isern. Aquest ha explicat que “el ciutadà requereix de solucions i respostes, és un client molt exigent i per això us encoratjo a que aprofundiu en el curs i en les pràctiques”. 

L’Escola de Seguretat Pública de Catalunya organitza la formació, que compta amb professorat de la policia del municipi, especialistes en dret o en emergències mèdiques, entre d’altres. Aquest programa s’imparteix fora de les instal·lacions centrals de l’ISPC, a Mollet del Vallès, amb l’objectiu d’apropar la formació al territori, i es duu a terme en col·laboració amb l’Ajuntament de Salou des del 2003. El temari s’ha elaborat tenint en compte les característiques específiques de municipis turístics, que poden tenir unes ordenances municipals molt concretes i que requereixen d’una planificació i d’una actuació policial diferent a d’altres pobles o ciutats. En concret, el programa inclou aspectes com ordenances, viaris, accidents, comportaments cívics, serveis socials. També se’ls prepara en matèria de normativa penal, de policia administrativa o com fer una primera assistència mèdica urgent.

Galería de imágenes

policia.jpg
P1020168.JPG

Document Actions