Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

Salou aprovarà al ple de demà la implantació del nou sistema de recollida de residus al municipi

lunes 20 junio 2016

En un ple que se celebrarà demà amb caràcter extraordinari s’aprovarà la proposta de la UTE Urbaser-Nordvert després que al concurs es presentessin 3 empreses. El cost del servei per a 10 anys puja a 41,8 milions d’euros

A partir de l‘any vinent s’implantarà el sistema bilateral de contenidors, amb més capacitat i més nets

L’empresa també s’encarregarà  del transport a les plantes d’eliminació i valorització i la gestió de la deixalleria municipal i neteja viària i de les platges del municipi

L’Ajuntament de Salou durà a terme demà a les 13h un ple extraordinari per adjudicar definitivament el contracte de servei de recollida selectiva de residus, del transport a les plantes d’eliminació i valorització i la gestió de la deixalleria municipal i neteja viària i de les platges del municipi. El concurs, al qual s’han presentat tres empreses Urbaser-Nordvert; FCC i CESPA, finalment els criteris d’avaluació han puntuat amb 94,045 punts i amb una oferta econòmica que ascendeix a 41.804.794 €; gairebé 4,6 milions per sota de l’oferta de licitació del concurs a 10 anys que estimava l’Ajuntament.
L’empresa durà a terme els propers 10 anys els serveis de recollida selectiva d’escombraries, de recollida selectiva, de rentat de contenidors, de recollida de la matèria orgànica, de recollida selectiva a les platges; del servei de deixalleries; de recollida de voluminosos, de neteja viària, de neteja de platges i també de serveis comuns i instal•lacions.
La principal novetat amb el Servei de recollida serà la unificació dels contenidors del carrer cap a un sistema de càrrega bilateral. Actualment, conviuen dos sistemes de recollida, càrrega posterior per rebuig i Matèria Orgànica i càrrega superior per la resta de recollida selectiva, explicava el regidor de Salut Pública, Ramon Pascual. Amb el nou sistema la recollida serà tota amb càrrega superior robotitzada amb la qual cosa la recollida serà més ràpida i els contenidors estaran més nets. Així mateix s’optimitzarà l’espai i en el cas dels contenidors de rebuig el número disminuirà a la meitat. Els contenidors aniran fixats amb un rail a terra, amb la qual cosa desapareixeran els problemes de desplaçaments de contenidors. Els nous contenidors tindran una major capacitat, entre 1.000 i 3.500 litres.
 
Una altra fet que notarà el ciutadà serà que la recollida de Matèria Orgànica s’estendrà a tot el municipi i que el número de contenidors d’envasos s’incrementarà a 245 (actualment n’hi ha 136), també els de cartró que passaran a 224 (enfront dels 92 d’ara) i els de vidre que s’incrementaran fins als 237 (davant dels 129 actuals), amb la qual cosa molts ciutadans tindran més facilitats per reciclar.
 
També s’incrementarà la recollida de cartró comercial amb mitjans i dies de treball, augmentant la capacitat de recuperar més cartró i mantenint més net el carrer. També s’incrementaran els efectius per a la recollida de mobles vells.
Dins els aspectes que s’aplicaran en la nova concessió hi ha la neteja de contenidors, la qual es farà amb aigua calenta, augmentant-ne així el resultat. A més, també es preveu que en la recollida de poda és faciliti la possibilitat que aquesta sigui una recollida domiciliària porta a porta a demanda; s’incrementaran els efectius per reparar contenidors, papereres i dutxes podent atendre’s amb menys temps les avaries, i, pel que fa a la neteja viària s’incorporarà maquinària més silenciosa , el que permetrà iniciar el treball a l’estiu abans, i garantint una major netedat quan el ciutadà surti de casa al matí.

Demà a les 13 hores es durà a terme el plenari amb caràcter extraordinari que servirà per aprovar inicialment aquesta proposta.

Galería de imágenes

brossa.jpg
P1120915.JPG

Document Actions