Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

Salou estudia les accions per recórrer contra la sentència del TSJC que anul·la el desviament i nou traçat del Barranc de Barenys

jueves 03 diciembre 2015

L’Ajuntament està decidit a seguir endavant amb el desenvolupament d’aquest projecte cabdal per acabar amb les inundacions del barri de la salut i crear un nou sector econòmic al municipi

 

L’alcalde afirma que resulta incomprensible l’actitud d’uns quants propietaris, els quals s’han vist eximits del pagament del costos del desviament i canalització de l’obra del barranc però han continuat amb el recurs

 

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha comparegut avui en roda de premsa junt amb el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, per tal de donar explicacions sobre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la qual s’anul·la el projecte de desviament del Barranc de Barenys i paralitza el desenvolupament del sector 03 en base a una qüestió tècnica: la capacitat de desguàs del nou traçat.

 

Cal recordar que l’any 2008 l’aleshores govern de Salou, presidit per Antonio Banyeres i amb el tripartit governant la Generalitat, l’Ajuntament va signar un conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que determinava que el projecte de millora hidràulica s’havia de redactar en base a un cabal de desguàs establert en una Q200 (és a dir, una  capacitat de desguàs al mar de 196m3/segon, cabal corresponent a un període de retorn de 200 anys). Granados assegurava que “crec que van arribar a aquest acord en un sentit positiu perquè es buscava reduir al màxim l’impacte en quant a les expropiacions d’habitatges i alhora reduir el gravamen als ciutadans amb més expropiacions”.“Nosaltres hem defensat això perquè l’ACA, l’administració competent, ho avalava”.

 

En la roda de premsa  Granados s’ha mostrat respectuós amb la sentència del TSJC, i ha manifestat que actualment està en estudi si l’Ajuntament hi presentarà recurs. De fet, com ha explicat el batlle, “s’està avaluant tècnica i jurídicament les possibilitats que podrien passar per iniciar un futur recurs o bé ampliant  el cabal fina a la Q500”, com avala el jutge en la seva sentència. Ha emplaçat a parlar-ne la propera setmana quan s’hagin avaluat les diferents opcions, però sempre tenint present que l’objectiu del govern és continuar en el desenvolupament del projecte del Barranc, i per això es buscaran quantes alternatives i solucions facin falta, perquè la defensa dels interessos generals de Salou estan pel damunt de qualsevol altra cosa.

 

Perjudicial per a tothom

L’alcalde s’ha mostrat perplex perquè no entén com aquest grup de propietaris –la majoria dels quals no són ni de Salou- han seguit endavant amb el recurs contenciós. “Vam posar en coneixement del jutge que la causa principal del procés havia desaparegut gràcies a l’acord de pagament de les obres del barranc per part de la Generalitat i en vam demanar l’arxiu”, afegia. Malgrat tot, els propietaris van voler seguir endavant. “Resulta incomprensible que hagin mantingut la impugnació quan sabien perfectament que perjudicaven els veïns i els interessos de Salou”, i afegia que “si s’amplia el cabal del barranc aquí perd tothom”, manifestava Granados. “Uns tindran menys terrenys; a Salou ens atura durant un temps el progrés d’aquest sector urbanístic però sobretot perjudica la solució a les inundacions del barri de la salut”, a més d’haver d’ampliar en 4 edificis més l’expropiació de propietats en el tram final del barranc, en la seva desembocadura.   

 

 

L’abast del sector

El sector 03, correspon a uns terrenys de 85 hectàrees encara sense urbanitzar. En tot aquest àmbit s’hi preveu, construir una zona hotelera amb 8 ressorts de gran qualitat  que ampliaran l’oferta turística de la ciutat.  En segon lloc, el pla inclou una ciutat esportiva municipal, dotada de 9 hectàrees per activitats esportives recreatives o de competició. La tercera zona és la que allotjarà indústria aparador i un parc d’oficines per a professionals i empreses.   És precisament en aquest punt on s’aixecarà un tourist business center, un edifici emblemàtic dissenyat i preparat per acollir empreses, grups i operadors del món del turisme, que convertirien Salou en un centre actiu i dinàmic en negocis turístics, proper a les seves activitats i capaç de generar sinèrgies econòmiques.  

Segons el conveni signat amb la Generalitat de Catalunya el passat 24 de març de 2015 les obres del projecte de desviament i endegament del barranc tenien un pressupost de 16’2 milions d’euros, dels quals  12.008.999 euros  corresponen al projecte d’urbanització del nou endegament aprovat,  i 4.200.000 euros corresponen a l’expropiació dels béns i drets de 27 propietaris, afectats del tram final del barranc.

Galería de imágenes

barranc.jpg
barenys_integrat.jpg
barranc_.JPG

Document Actions