Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

Salou 'tira l'art' a les seves platges

viernes 26 junio 2009

Demà a la tarda, 27 de juny, els pescadors de Salou utilitzen la calada de les Malles de Sant Pere per pescar com es feia antigament

Un any més, des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Salou i amb la col·laboració del Club Nàutic Salou i de la Societat de Pescadors Santa Maria del Mar de Salou, es prepara la tradicional calada de les Malles de Sant Pere. Es tracta de divulgar les arrels marineres de la nostra ciutat en un dia dedicat a rememorar la pesca de 'tirar l'art' i en el qual els veritables protagonistes són els pescadors salouencs, actius o jubilats i els descendents de les nissagues marineres de la nostra població. Aquest acte, obert a tota la població, reuneix habitualment un elevat nombre de persones encuriosides per conèixer com es pescava tradicionalment.

Cal dir que 'tirar l'art' es un sistema de pesca d'arrossegament, que es cala des d'una barca i es cobra, o xorra, des d'en terra. La xarxa és formada per dos cames o bandes i el cóp. La barca cala l'art davant la platja i retorna a terra portant les cordes que van lligades als extrems de la xarxa, com una mena de bossa. A la platja la gent s'aferra a cada cama, va estirant i conseqüentment, acostant la xarxa, la qual va atrapant al seu interior els peixos que troba pel camí.

Podrem gaudir demà 27 de juny a les 20 hores d'aquest acte tradicional mariner a la platja de Ponent a tocar a l'Espigó del Moll. A més, estan previstes altres calades al llarg de l'estiu.

Document Actions