Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

Sergi Mas dóna per iniciada la festa major d'hivern en un pregó carregat d'humor

sábado 23 enero 2016

També s'han presentat les pubilles i hereu del 2016, a més d'encendre la traca de festa major que durarà 11 dies

En el marc del Teatre Auditori de Salou van iniciar-se ahir al vespre els actes de celebració de la Festa Major d'Hivern de Salou. Fins l'1 de febrer, una vuitantena d'actes recorreran els carrers i les places del municipi en una nova celebració al municipi. Ahir, davant un nombrós públic, va dur-se a terme el relleu entre les pubilles i hereu del 2015, els quals van traspassar la banda a les noves representants del municipi per aquest 2016.

L’alcalde, Pere Granados, després de donar la benvinguda a tothom, va recordar com “aquesta Festa Major, la que celebrem en ple hivern i que enguany compleix 36 anys d’història, és la referència més nítida i genuïna, i que més caracteritza la nostra identitat i la nostra història festiva; i per això és la que més il·lusió i més interès desperta entre la societat, les nostres entitats i les nostres colles. I és aquest entusiasme que genera la Festa Major que ha fet crear i consolidar quasi tots els nostres elements festius i tradicionals i populars, i aquells actes que més distingeixen la festa, com és el Cos Blanc.”

A més, també va presentar al pregoner d’enguany, l’humorista i mediàtic Sergi Mas, de qui va apuntar que es tracta d'una persona coneguda a través de la televisió i la radio, i sobretot reconeguda com humorista, imitador, còmic i actor; que també ha fet de guionista, locutor, presentador i periodista en la premsa esportiva.
No obstant això, la seva trajectòria més coneguda i més fructífera la trobem a la ràdio i la televisió. A la ràdio com comentarista, guionista i col·laborador en infinitat de programes, sobretot en el grup radiofònic de la cadena SER, i al costat de personatges radiofònics i televisius com Alfons Arús i Andreu Buenafuente.

Sergi Mas, en el seu pregó va assegurar que era la segona vegada a la seva vida que trepitjava Salou. “La primera va ser l'any 90… no a l’any 90 després de Crist, que per la meva edat, ja quadraria, sinó al 1990, quan vaig venir amb uns companys, uns amics, a fer un programa de ràdio que es deia Arús con leche…”. Després, d'aquest inici, Mas va presentar-se a l'audiència, explicant detalls de la seva vida personal i professional; tot declarant-se un enamorat dels esports, particularment del futbol i de la Thermomix. Mas, també va repassar la seva etapa com a president Montilla al Polònia, tot recordant que el president -el de veritat- va demanar de conèixer l'equip del programa de televisió on se l'imitava. A més, però -i ja en un to més seriós- va animar a mantenir el petit comerç de la ciutat com a punt de trobada de la vida als carrers i també va defensar els nouvinguts. Mas, va acabar el seu pregó fent una crida al positivisme. “Anem tots accelerats… las claus, el mòbil, la parella, el cotxe, els nens, les escoles, el partit del cap de setmana, el dinar d’amics, una reunió, el despatx… Posem un somriure al dia a dia… que anem pel carrer amb una cara...” i va confessar que des de fa un temps canta als matins a la dutxa. Va acabar dient “poseu-li un somriure a la vida, un somriure cada matí, tenim molts motius per somriure”.

En acabar, tant la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, com el batlle van regalar-li una placa commemorativa del dia a més de lliurar-li una rèplica de l'escultura de Jaume I.
Després del pregó, Mas, va sortir cap a la plaça del TAS on va prendre la metxa a la traca d'inici de la festa major.

Galería de imágenes

portada_fm.jpg
pubilles_i_hereu.JPG
sergimas.jpg
encesa_traca.JPG

Document Actions