Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

Voluntaris per la llengua

miércoles 16 febrero 2005

L'Oficina de Català de Salou vol posar en marxa una experiència que ja s'ha dut a terme amb èxit en molts indrets de Catalunya. Es tracta del programa Voluntaris per la llengua.
L'objectiu del programa és posar en contacte voluntaris que vulguin destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar en català amb alumnes dels cursos de català que necessiten reforçar l'aprenentatge oral de la llengua.
Al municipi de Salou s'imparteixen en l'actualitat 12 cursos de català per a adults, amb un total de 139 alumnes. Els alumnes dels cursos de català de Salou es troben sovint amb dificultats per practicar al carrer el que han après a l'aula. Voluntaris per la llengua és una manera de facilitar al contacte personal entre un parlant del català i un alumne que vol reforçar l'aprenentatge de la llengua oral.
Amb aquesta iniciativa, a més de facilitar als alumnes un interlocutor per poder conversar en català, es vol incidir en els hàbits lingüístics dels catalanoparlants i consolidar la idea que el català és, i ha de ser, llengua d'acollida.
Voluntaris per la llengua és també un mitjà per promoure i intensificar els contactes entre els veïns, per afavorir que els nous veïns s'integrin en la vida del poble i que tots, aprenents i voluntaris, puguin enriquir-se amb la mútua coneixença
Tothom que estigui interessat a participar com a voluntari en aquesta experiència pot posar-se en contacte amb l'Oficina de Català de Salou, tel. 977 35 21 47, c/e salou@cpnl.org.

Document Actions