Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Noticias

L’Ajuntament de Salou reclama un major finançament de l’ens local

miércoles 04 mayo 2016

L’Alcalde, insta al plenari, a treballar conjuntament amb tots els grups polítics per presentar una moció que tracti de la millora de la fiscalitat dels ens locals sense que afecti a la pressió fiscal dels ciutadans  

 

El govern, a favor de publicar a la web municipal les agendes de tots els membres de la Corporació

 

 

L’Ajuntament de Salou ha celebrat aquest migdia una sessió plenària, la corresponent al mes d’abril, en la que s’ha dut a terme un ampli apartat de debat de mocions. Una d’elles, presentada a instàncies del PP “en defensa del turisme local”, ha estat aprovada amb els vots favorables del govern (CIU+PSC) i els del grup de C’s, PP i Guanyem; i amb l’abstenció d’ERC. Aquesta moció, que debatia –entre altres aspectes- sobre un increment de l’autonomia en la gestió de la taxa turística ha acabat introduint una esmena del govern per la qual “l’Ajuntament de Salou insta al Govern de la Generalitat a modificar el tant per cent de la recaptació del Fons per al Foment del Turisme que rep el nostre Ajuntament -com la resta d’ens locals- per tal de que sigui del 50%, en igualtat al que va destinat a la Generalitat, sense perjudici del manteniment dels recursos que l'administració autonòmica destina a promoció”. A més, l'esmena transaccionada també recull que l’Ajuntament de Salou “insta al Govern de la Generalitat a que el nostre Ajuntament pugui decidir, lliurement i en consens amb els organismes del sector turístic corresponents a la ciutat, a quines actuacions podran destinar el 50% de la recaptació rebuda, sota uns paràmetres que tinguin com a objecte final millorar l’experiència del visitant sense perjudici de mantenir els recursos econòmics que es venen destinant a la promoció per part d'aquesta administració”.

A més, l’alcalde, Pere Granados, en aquest sentit, ha anunciat que de cara al proper plenari es treballarà de manera conjunt amb la resta de formacions “de forma valenta i decidida” per tal de plantejar que “sense augmentar la pressió fiscal dels ciutadans dels municipis turístics hi ha fórmules per aconseguir un major finançament i augmentar els recursos per promoció turística; amb una participació del percentatge de l’IVA que es recapta al municipi”.  Aquesta moció, però, es treballarà properament i es presentarà en un proper plenari.

 

Les agendes, amb transparència

Una altra moció que s’ha debatut feia referència a la publicació de les agendes de l’alcalde i dels regidors de govern. En aquest sentit, el grup municipal de Ciutadans no han acceptat les esmenes fetes pel govern. Una primera, que si acceptava C’s, proposava que fóssin les agendes de tots els membres de la Corporació les que fossin publicades, en comptes que fóssin només les del govern, com pretenia en principi C’s.

L’altra, que no ha acceptat C’s i ha provocat que els membres del govern no aprovessin la moció, es referia literalment a que les agendes recollissin “els actes institucionals i esdeveniments públics, reunions dels òrgans de govern i òrgans municipals; reunions de treball i viatges oficials; reunions que es mantinguin amb altres administracions; així com reunions amb organitzacions, entitats i institucions que treballin en la defensa d’interesos de tercers, segons preveu la Llei de Transparència”.

 

No obstant això, el portaveu que defensava les esmenes, Jesús Barragán, ha manifestat que, “això no invalidarà la nostra proposta i, per tant, ja els anuncio que per part del govern farem públiques les nostres agendes en els termes de les nostres propostes”.  Afegia que “entenem que per aprofundir en el principi de transparència i qualitat democràtica, tots els regidors de la Corporació hauríen de sumar-se a la nostra proposta de fer públic coneixement l’activitat que desenvolupem tant els membres del govern com de l’oposició, perquè els ciutadans tenen dret a saber que fan els seus representants municipals”. Tots els altres grups municipals de la Corporació han donat suport a la moció presentada per C’s en el plenari.

 

Altres mocions

El ple de l’Ajuntament també ha aprovat un seguit de mocions en un ampli apartat dedicat a aquest àmbit. D’una banda, el PP ha aconseguit el suport de tots els grups excepte d’ERC per tirar endavant una moció per tal de regular la velocitat al municipi. En aquest sentit, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, assegurat que es votava a favor “perquè no creiem oportú polititzar un tema com és la seguretat de qualsevol tipus al nostre municipi” a més d’explicar que “aprovem una moció que demana que es faci el que ja es fa, treballar per millorar la mobilitat i la seguretat a Salou. Això sí, no instal·larem bandes com la que mencionen a la moció, ja que també saben que no tot es soluciona amb bandes i que moltes, un cop instal·lades, s’han hagut de treure per queixes veïnals del soroll, si no que s’aplicaran les mesures que tècnicament es considerin les més adients segons el punt i la necessitat concreta”.

 

Una altra moció, que ha estat aprovada per unanimitat, i que ha presentat ERC en el sentit que es prohibeixi l’ús del Glifosat al municipi. En aquest sentit, la moció demana que “es trobin alternatives més adequades i respectuoses amb la salut de les persones i el medi ambient”, i que “se substitueixi l’ús d’herbicides com el Glifosat per mètodes no contaminants”, entre d’altres qüestions.

 

El grup de C’s ha presentat un parell de mocions més; una primera sol·licitant la implantació d’una nova oficina d’informació ciutadana a la Masia Catalana que, finalment, s’ha acabat transaccionant per part dels diferents grups i que ha recollit la necessitat d’engegar un estudi per tal de decidir noves ubicacions per a una oficina de turisme a la zona de l’Eixample i veure si aquest punt d’informació podria ser mòbil per tal de donar servei en funció de les puntes turístiques a diferents indrets del municipi. Aquesta moció, amb les noves esmenes s’ha aprovat per unanimitat.

L’altra moció de C’s, relativa a la creació de la figura de l’inspector de comerç ha estat rebutjada pel govern (CiU+PSC); i amb els vots d’abstenció del PP i d’ERC. La regidora de l’àrea, Martina Fourrier, en aquest sentit, ha destacat que “des del primer dia he mantingut reunions amb els diferents departaments de l’Ajuntament a la fi de dotar la regidoria d’unes ordenances pel desenvolupament de l’activitat comercial al nostre municipi i mirar de millorar-ne la imatge per tal de fer-la més atractiva. Les associacions també son coneixedores de la guia informativa i pedagògica que d’aquí a pocs dies tindrem a les mans per poder començar a treballar de manera que tothom pugui saber què està i que no està permès. Com a govern, creiem més amb la informació i l’assessorament – a través de la figura de l’assessor de comerç- en lloc d’un inspector que sancioni les incorreccions. I de fet, ja tenim un inspector d’activitats  sense  que això suposi un augment del capítol 1. Abans de prendre mesures massa dràstiques , la formula coercitiva –que vostès proposen- serà l’últim pas”.

La darrera de les mocions que s’ha aprovat amb la unimitat de tots els grups, i defensada pel portaveu socialista Toni Brull, relativa a la retirada de l’ordre de copagament confiscatori per a les persones amb discapacitat. La moció, “insta al govern de la Generalitat a derogar amb caràcter d’urgència l’ordre actual BSF/130/2014 per aprovar una nova amb criteris més justos, en base a les ordres anteriors, mitjançant la participació en la seva elaboració de les entitats representants dels col·lectius afectats, que determinin la capacitat econòmica de les persones beneficiàries de les prestacions de servei no gratuïtes i de prestacions econòmiques destinades a l’atenció a la situació de dependència que estableix la cartera de Serveis Socials”.

 

 

Ficheros adjuntos

Galería de imágenes

plepetita.jpg
P1250859.JPG
P1250859.JPG
P1250859.JPG

Document Actions