Saltar al contenido Saltar a la navegación Saltar a la búsqueda

Portal toolbar

Limpieza y mantenimiento urbano

Salou rep el premi Sirusa en el marc dels Premis Ones Mediterrànies per ser el municipi que que ha obtingut els millors resultats en la recollida i la qualitat de la fracció orgànica durant el 2017

domingo 03 junio 2018

 

Aquest divendres s’ha dut a terme la 24a edició dels Premis Ones, organitzats per Mare Terra Fundació Mediterrània, i que un any més han estat sinònim d’èxit. El Teatre Metropol, una vegada més, ha registrat un ple absolut. Això no és una novetat, com tampoc ho és el fet que la vetllada hagi estat plena de reivindicacions per construir un món més just i solidari. I és que l’essència dels Premis Ones continua intacta. Els dotze guardonats han posat la pell de gallina al públic, que ha dedicat llargues ovacions a les persones distingides, especialment a aquelles que han passat per moments complicats degut al seu esperit combatiu.

El president de Mediterrània, Ángel Juárez, ha destacat la feina feta durant 21 edicions i que els Premis Ones guanyen en prestigi any rere any. Juárez ha fet un discurs inaugural de profund caire social i ha recordat un poema de Goytisolo titulat ‘Un mundo al revés’. “Tinc la sensació que vivim en un món a l’inrevés, en el qual castiguem aquells que denuncien la corrupció i protegim els delinqüents. Un món en el que es criminalitza una organització que es dedica a salvar vides al mar Mediterrani. Hem de lluitar perquè no podem continuar així”, ha afirmat Juárez.

L'alcalde de Salou ha estat l'encarregat, junt amb la regidora de Medi Ambient, de recollir el premi Sirusa al municipi de la Mancomunitat de Sirusa que ha obtingut els millors resultats en la recollida i la qualitat de la fracció orgànica. Segons les dades del 2017, els més destacats van ser els veïns de Salou. D’aquesta manera, el jurat destaca el gran comportament dels salouencs i les salouenques, que han incrementat la quantitat de fracció orgànica en comparació amb l’any anterior de manera notable i a més han millorat la seva qualitat. El batlle, Pere Granados, ha destacat que és tracta d'un premi que rebem tots els salouencs per l'esforç comú i especialment gràcies a les millores introduïdes en el sistema de recollida al municipi.

Alguns dels premiats han recollit el guant llençat pel president de la fundació i en els seus discursos han inclòs referències a aquest món que funciona d’una manera peculiar. Ho ha fet de manera especial Ana Garrido, persona que va denunciar un cas de corrupció quan treballava a l’Ajuntament de Boadilla del Monte i que va possibilitar que sortís a la llum la trama Gürtel: “Jo també penso que vivim en un món a l’inrevés. Però crec que aquesta gala és l’exemple que es poden fer les coses diferents i podem tornar a viure en un món que funcioni amb normalitat”. Un altre punt que han destacat diversos premiats és la coincidència de la cerimònia amb la moció de censura contra Rajoy. Alguns, de fet, ho han celebrat de manera oberta.

A banda de Garrido, han passat per l’escenari Miguel Delibes de Castro, Xaureme (poble huitxol), José Antonio Pardo (ONG Moriah), Daniel Garibotti, Pere Granados (alcalde de Salou), Miguel Ángel Martínez Aroca (Anpier), Patricia López, Carlos Enrique Bayo, Pablo Herreros Ubalde i Andrés Lechuga (Club Rugby Tarragona), així com els artistes Xavier Pié i MACC i la Taílla. Només hi ha hagut una baixa de darrera hora, la de Juan Diego Botto, que no ha pogut viatjar a Tarragona per un problema personal. En tot cas, l’actor ha estat present a la cerimònia ja que ha enviat un vídeo que s’ha projectat per a tots els assistents.

La gala dels Premis Ones ha posat un any més de relleu que hi ha moltes persones que lluiten per defensar el medi ambient i la justícia social. Com ha explicat un dels premiats, Pablo Herreros Ubalde, no hem d’oblidar que tot i que a vegades no ho sembli, l’ésser humà és excepcional i meravellós. I aquest és el missatge més important. Per altra banda, Mediterrània ja té el cap posat en la 25a edició dels Premis Ones, que tenint en compte la seva simbologia serà molt especial i per tant estarà plena de sorpreses. Però caldrà tenir una mica de paciència...

 

Galería de imágenes

premis-ones_salou.jpg

Document Actions