Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

L’Ajuntament de Salou rep la col·laboració de l’Obra Social 'la Caixa' al projecte nouvinguts

dimarts 12 novembre 2019

Es tracta de 4.500 euros pel programa sociolingüístic que duu a terme el Departament d’Educació del consistori per reforçar el català i el castellà als alumnes que arriben de nou

L’alcalde de Salou, Pere Granados, agraeix a l’Obra Social 'la Caixa' que ‘ens ajudi en la nostra missió d’integració i acolliment de les persones nouvingudes’

 

L’Ajuntament de Salou, a través de l’alcalde, Pere Granados, i acompanyat de la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, ha rebut una aportació de 4.500 euros concedida per l’Obra Social “la Caixa” pel programa de suport sociolingüístic que porta a terme el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Salou, que consisteix en l’ensenyament de la llengua i la cultura catalana i castellana als alumnes nouvinguts dels centres educatius de Salou, respectant les llengües i cultures pròpies de cadascun d’ells.

L’acte de donació formal va tenir lloc divendres passat a Alcaldia de mans dels directors de Banca d’Institucions de CaixaBank  a Tarragona, Eduard Gené i Alexis Gómez.

A nivell municipal, es treballa a favor de la diversitat de la població i la configuració canviant del veïnat. Així, l’Ajuntament de Salou fomenta i estimula la participació, interacció i coneixement de la seva població per enfortir la cohesió social i el sentiment de pertinença de la ciutadania.

A principis del mes d’octubre, els responsables de CaixaBank van comunicar l’acceptació d’una aportació al Projecte Educatiu de Suport Sociolingüístic per import de 4.500 euros.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat el seu agraïment per l’aportació concedida per l’Obra Social “la Caixa”, perquè “ens ajuda en la nostra missió de fer que les persones nouvingudes se sentin acollides i integrades”; una integració que s’aconsegueix amb accions transversals, amb la participació de diferents actors. Així, a Salou es treballa en xarxa, tant a nivell municipal com a nivell interadministratiu entre els centres educatius de Salou, i s’hi incorpora el teixit associatiu i altres agents socials.

La regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, ha manifestat que “la creació i organització d’actuacions d’acollida durant les primeres etapes d’arribada de nouvinguts/des és important per crear un bon clima de convivència, motivar el sentiment de pertinença i afavorir la cohesió social”. Per això, “el programa de suport sociolingüístic, que consisteix en l’ensenyament de la llengua catalana i castellana les escoles i instituts de secundària, a través d’una professora integradora, és un instrument important en el sentit que ens aporta els recursos necessaris per impulsar accions d’acollida i integració de la població nouvinguda a Salou”. Cal dir que els alumnes que es beneficien d’aquest aprenentatge integrador, ja assisteixen, també, a les aules d’acollida que existeixen als propis centres educatius.

El director de Banca d’Institucions de CaixaBank, Alexis Gómez, per la seva banda, ha destacat que la integració social i laboral de persones nouvingudes entronca amb els objectius prioritaris de l’Obra Social “la Caixa” de suport als col·lectius més vulnerables. La col·laboració amb l’Ajuntament de Salou – ha afegit- és una mostra del compromís de CaixaBank amb la ciutat.

 

Galeria d'imatges

2.JPG

Document Actions