Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

La ciutat per temes

Presentació

L'Arxiu Municipal de l'Ajuntament de Salou (AMSA) al servei dels usuaris interns i els ciutadans

Dipòsit d'expedients de l'AMSA

L’Arxiu Municipal de Salou (AMSA) és el departament de l’Ajuntament de Salou encarregat de la gestió, el tractament, la custòdia i la divulgació de la documentació generada per totes les àrees municipals. S’entén, doncs, l’exercici de responsabilitat de l’arxiu en el conjunt de cicle de vida del document, des de la seva creació, fins a la seva incorporació com a fons històric.

 

Dins les necessitats que planteja una gestió administrativa transparent i eficaç, així com el dret d’accés a la informació que tenen els ciutadans i la protecció, recuperació i difusió del patrimoni documental del municipi, l’Arxiu Municipal de Salou (AMSA) veu la llum l’any 2005. La seva organització es recolza en la Llei 10/2001, de 13 de juliol, d’arxius i documents, de la Generalitat de Catalunya i constitueix l’entramat legal en el qual es fonamenta la naturalesa, l’organització i les funcions dels arxius públics al nostre territori.

El municipi de Salou, en la seva condició de municipi de més de deu mil habitants, forma part del Sistema d’Arxius de Catalunya, legislat a partir de la Llei 10/2001. A la vegada, el gruix jurídic estableix el dret de cada municipi de de disposar d’una normativa que permeti acomplir la responsabilitat de l’Arxiu Municipal sobre l’organització, avaluació i conservació dels documents.

L’AMSA té una clara vocació de gestió documental i servei a l’usuari. Així doncs, cal destacar que disposa d’un dipòsit de documentació gràfica i audiovisual, una sala de consulta per a usuaris externs i una petita biblioteca amb la revista de publicació periòdica Lligall i els llibres que ens van arribant fruit de donacions d’entitats públiques.

 

Revista d'arxius catalans Lligall

Document Actions