Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Arriba el dia gran de les Nits Daurades de Salou amb la processó i el gran castell de focs

dimarts 14 agost 2018

En total es llançaran uns 380 quilos de matèria en un espectacle pirotècnic que tindrà fins a 42 conjunts lumínics de la mà de la Pirotècnia del Mediterráneo

Un any més la processó en honor a la verge amb els mariners amb la imatge a espatlles serà un dels actes més esperats

La Policia Local tallarà al trànsit el passeig Jaume I i el Miramar i es senyalitzaran itineraris alternatius

Amb l’arribada del 15 d’agost Salou dóna pas al seu dia gran de les Nits Daurades. Amb un caire més tradicional es durà a terme la processó (20.45h) en honor a la Verge que surt a espatlles de mariners i devots des de l’església Sta. Maria del Mar amb el seu habitual recorregut fins a l’Espigó del Moll per embarcar-se al mar.

Un cop finalitzada la missa i processó, al voltant de les 22.45 hores (Passeig Jaume I- Platja) es dispararà el castell de focs, la durada del qual es d’uns aproximadament vint-i-tres minuts intensos i contundents, que dispara la Pirotècnia del Mediterráneo. La regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, explicava que es llançaran més de 379 quilos de matèria reglamentada repartits en més de 5.000 unitats reunides en 42 conjunts espectaculars repartits en 6 zones de foc diferents i amb un total de 815 ordres de tret controlades per ordenador que dibuixaran al cel de la capital de la Costa Daurada les tradicionals palmeres, coreografies digitalitzades o figures.

Es tracta d’un espectacle pirotècnic d’estil Valencià, composat de diferents seccions de foc aeri en les quals es combinen variats efectes de llum, color i molt tro potent. Durant tot el tret es combinaran 3 altures i cada fase es rematarà amb tancaments colorits i hermètics. Durant 23 minuts, s’anirà incrementant la intensitat del foc per acabar amb un bombardeig de trons llargs i potents a l'estil de València.

Un cop finalitzat el gran castell de focs, l’Orquestra Juniors actuaran des de l’escenari ubicat a la Plaça de les Comunitats Autònomes.

 

Un dispositiu de més de 100 persones

Pel que fa al dispositiu de trànsit i seguretat de demà es preveu que es mobilitzin un centenar de persones entre els agents i patrulles de la Policia Local, a les que s’han de sumar els Mossos d’Esquadra a més dels voluntaris de protecció civil, bombers i ambulàncies i personal de la brigada i vigilància privada per tal de garantir la seguretat a la zona i coordinar el trànsit, com a principals punts d’informació.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha destacat que “aquest any es reforçarà el dispositiu de seguretat tallant al trànsit tant el passeig Miramar com el passeig Jaume I per tal de garantir la seguretat dels milers d’assistents instants abans de la processó, així com durant la cloenda de la festa de les Nits Daurades amb el llançament del castell de focs, quedant restablert el trànsit un cop finalitzin els focs.” Tot i que no es podrà circular per aquests dos passeigs s’habilitaran itineraris alternatius degudament senyalitzats.

El Centre de Coordinació d’Emergències estarà ubicat a la comissaria de Policia del mateix Passeig Jaume I. Aquest té com a missió la coordinació dels efectius interactuant durant el desenvolupament de l’espectacle pirotècnic per tal de garantir la seguretat de tots els visitants, els quals hauran de situar-se en les zones establertes per a aquests.

Recordar també que s’han habilitat els aparcament disuasoris d’Emprius, i en el solar adjunt a l’Escola Elisabeth, el del sector 01, amb accés des del Vial de Cavet.

Document Actions