Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Carlos Romero Dexeus, pregoner de les Nits Daurades: “L’èxit de Salou en els propers deu anys es mesurarà pels moments feliços que s’emportin els turistes”

dijous 08 agost 2019

El director de Investigación, Desarrollo e Innovación Turística de SEGITTUR té força a veure amb el futur de la ciutat, atès que el projecte que encapçala ha dirigit i proposat el Pla d’Acció Salou Smart Turístic

Romero ha assistit al pregó, realitzat al Xalet Torremar de Salou, acompanyat de diversos membres de la seva família més propera

L’alcalde Pere Granados, juntament amb el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha obsequiat el pregoner amb una placa commemorativa i un regal institucional

Aquest vespre, els jardins del Xalet Torremar de Salou, al cor del Passeig Jaume I, han estat l’escenari del començament d’una nova edició de la Festa Major d’estiu: Les Nits Daurades. Carlos Romero Dexeus, director de Investigación, Desarrollo e Innovación Turística de SEGITTUR, ha estat el pregoner d’enguany i el que, finalment, ha encès la traca de la festa. A l’acte, hi ha estat present l’alcalde de la ciutat, Pere Granados; el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; i diversos regidors i regidores de l’Ajuntament; així com d’altres autoritats salouenques i de municipis veïns. El pregoner ha assistit a l’esdeveniment acompanyat de diversos membres de la seva família.

L’alcalde, Pere Granados, ha agraït a Carlos Romero Dexeus, en nom propi i en el de la Corporació, la seva presència al tradicional pregó d’inici de les festes d’estiu a Salou. Granados ha definit Carlos Romero com “un gran referent de turisme a Espanya”, ja que és director de Investigación, Desarrollo e Innovación de la Sociedad Mercantil Estatal para la Gestión de la Innovación y las Tecnologías Turísticas, SEGITTUR, empresa pública dependent de la Secretaria d’Estat de Turisme. Cal dir que aquest organisme esdevé nexe d’unió entre les noves tecnologies i els sectors i destinacions turístiques, la contribució dels quals serà molt important en la millora del desenvolupament global de l’àmbit turístic. En aquest sentit, el batlle s’ha referit a la important missió de SEGITTUR, “perquè el nostre sistema turístic sigui el més competitiu i sostenible, aportant, finalment, més qualitat de vida i benestar a la societat, residents i visitants”.

Segons l’alcalde de Salou, “el pregoner d’enguany té força a veure amb el present i futur de la ciutat, ja que precisament el projecte que encapçala ha dirigit i proposat el Pla d’Acció ‘Smart Salou Turístic’, amb l’objectiu que Salou pugui obtenir el certificat de ‘Destinació Turística Intel·ligent’; impulsant una gestió municipal basada en la transformació digital i en les noves tecnologies”.

Granados ha finalitzat la seva intervenció fent referència a una antiga manifestació de Carlos Romero sobre la innovació en turisme, però que és “realment vigent i descriptiva de la realitat”, ha dit. “Hem d’aprendre a innovar des de la mirada de l’altre, des d’altres especialitats i àmbits de coneixement, perquè en la frontera és on sorgeix el frec, i, d’aquest, l’energia imprescindible en tota innovació. Innovem des de l’adjacència amb allò proper i la curiositat per allò desconegut”.

 

El pregó, una oda a Salou com a indústria capdavantera de la felicitat

Després de l’alcalde, Carlos Romero ha iniciat el seu discurs tot agraint-li l’oportunitat d’estrenar-se com a pregoner a Salou. El director d’Investigació de SEGITTUR ha declarat que es trobava “en una terra que sent com a pròpia, envoltat de familiars i amics, i davant del repte d’utilitzar una llengua que, fora de l’àmbit familiar, i davant d’un públic tan nombrós i distingit, mai abans no havia tingut l’ocasió d’usar”. Així mateix, s’ha definit com un “madrileny amb cor ‘culé’ que avui juga a casa”, i ha recordat de forma emotiva les seves vivències al municipi, quan es banyava en aigües salouenques des de molt abans de tenir ús de raó, igual que es banyen i juguen amb la mateixa sorra daurada els seus fills. Romero ha tingut l’oportunitat d’experimentar de primera mà les transformacions de Salou com a destinació, de la què ha dit que “és un dels enclavaments turístics amb més reconeixement d’Europa”.

Pel representant de SEGITTUR, la història de Salou “ha estat la història de l’èxit d’una destinació de sol i platja, arquetip del formidable desenvolupament turístic del litoral espanyol dels darrers cinquanta anys, i n’heu d’estar orgullosos”, ha dit. I ha afegit que la transformació que vindrà amb Smart Salou suposarà un revulsiu.

En aquest sentit, Romero ha manifestat que actualment “som amb prou feines capaços d’entreveure i entendre en tota la seva magnitud una revolució tecnològica que tot just acaba de començar, però que tenim cada cop més present en tots els aspectes de les nostres vides”. Així, “cal que ens replantegem els models de desenvolupament turístic, a fi d’incorporar-hi noves estratègies de posicionament, promoció i comercialització, però també de gestió i governança més intel·ligents”. Per Carlos Romero, “Salou ha de ser conscient que es troba en un moment excepcional, davant del qual és urgent apostar per un model de desenvolupament turístic més intel·ligent, com ha fet enguany amb el projecte Smart Salou o amb la seva recent incorporació a la Xarxa Nacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents”, amb conceptes clau com: la governança, la sostenibilitat, l’accessibilitat, la innovació o la tecnologia.

Finalment, el pregoner ha afirmat que “l’èxit de Salou en els propers deu anys no es mesurarà pel nombre de turistes rebuts sinó pels moments feliços que cadascun d’ells s’emportarà en el cor en marxar”. Així, segons ell, “formeu part d’una de les indústries globals amb més èxit que existeixen (...) una on encara les persones són més importants que les màquines; una on sou capdavanters, la indústria de la felicitat”, perquè “treballem amb el cor i la nostra matèria primera són les emocions, i en això sou els millors”.  

A la recta final de l’acte, al Xalet Torremar, en el moment de lliurament d’obsequis, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha lliurat al pregoner una placa commemorativa. Ha estat l’Hereu qui ha donat la placa al regidor de Salou. També, l’alcalde Pere Granados ha regalat (rebent de mans de la Pubilla Major) un obsequi institucional a Carlos Romero. Posteriorment, l’encesa de la traca ha posat el fermall d’or a l’inici de les festes, a càrrec del pregoner.  

Enguany, com a novetat, la cercavila d’elements populars s’ha dut a terme abans de l’acte institucional del pregó, amb sortida a la plaça de les Comunitats Autònomes i fins arribar a l’alçada del Xalet Torremar, per tal de posar en valor la cultura local del municipi.

 

fotografia de grup

FOTO DE GRUP:
Filera de dalt, d'esquerra a dreta: comissari Carlos Yubero Rodríguez, cap provincial del Cos Nacional de Policia; Vicens Lleonart, sotscap de la Regió Policial del Camp de Tarragona; Lorenzo Machado, comandant naval de la Marina a Tarragona; tinent coronel Vicente Luengo, cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona; i Fernando Juan de la Torre Barrera, cap de l'òrgan de Suport de la Subdelegació de Defensa a Tarragona.
A la filera de baix, d'esquerra a dreta: Carles Pellicer, alcalde de Reus i diputat; Joan Josep García Rodríguez, diputat i alcalde de l'Alforja; Camí Mendoza, diputada i alcaldessa de Cambrils; Carlos Romero, director de Investigación, Desarrollo e Innovación Turística de SEGITTUR; Pere Granados, alcalde de Salou; Xavier Montalà, regidor de Serveis Culturals; Marta Blanch, diputada i alcaldessa de Puigpelat; i Pere Segura, alcalde de Vila-seca.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DSC_9716.JPG
DSC_9740.JPG
DSC_9751.JPG
DSC_9755.JPG
DSC_9759.JPG
DSC_9760.JPG
DSC_9763.JPG
DSC_9766.JPG
DSC_9777.JPG
DSC_9792.JPG
DSC_9796.JPG
foto conjunta.jpg
pregó1.jpeg
pregó2.jpeg
DSC_9810.JPG
DSC_9815.JPG
DSC_9825.JPG
DSC_9839.JPG
DSC_9848.JPG
DSC_9849.JPG
DSC_9865.JPG
DSC_9869.JPG
DSC_9878.JPG
P1190020.JPG
P1190013.JPG
P1190014.JPG
IMG_20190808_213229.jpg
focs.jpeg

Document Actions