Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Dilluns arrenca una nova edició de la Festa del Calamar a les aigües de Salou

dijous 22 novembre 2018

Es dona també l’opció a que els més joves s’enrolin a les embarcacions per tal de donar a conèixer la pesca

 

El proper dilluns 26 de novembre s’inicia una nova edició de la festa del calamar que fins al dissabte 1 de desembre reunirà als aficionats del món de la pesca del municipi al voltant d’aquesta trobada que organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou amb la col·laboració del Club Nàutic del municipi. La festa que es desenvolupa al voltant de la pesca d’aquest mol·lusc, és de les més antigues que se celebren amb continuïtat a Salou amb 44 anys de trajectòria i que es fa per les aigües de Salou i de Cambrils.

Per l’alcalde, Pere Granados “estem davant d’una festa que manté la tradició de la pesca a Salou i que es manté i perdura al llarg dels anys; amb mariners que any rere any s’engresquen per sortir a la mar i amb d’altres, més joves, que prenen el relleu”, apuntava. La regidora de Cultura, Mª José Rodríguez a més, ha anunciat en aquest sentit que “el dissabte, per segon any consecutiu s’obrirà el concurs als més petits. Sempre que la barca tingui suficient capacitat i la normativa ho permeti,  les embarcacions podran embarcar als menors de 12 anys sense que computi com a tripulant i sempre sota la responsabilitat del patró i hauran de portar el salvavides reglamentari”. 

 Aquesta festa es desenvoluparà a partir del proper dilluns tal com marquen les bases del concurs (adjuntes). El tret de sortida tindrà lloc com és habitual al Club Nàutic a partir de les 15:15 hores i fins a la posta de sol. Es manté un any més la prohibició de la pesca al curri així com una única categoria de participants amb un màxim de 4 persones (3 tripulants i el patró). Si el dia d’inici es presenten 5 o més embarcacions d’un únic tripulant, es crearà una segona categoria d’un sol tripulant.

Segons la normativa establerta a les bases, a les 18.45 hores finalitza el temps límit de presentació el control de pes. Com ja és tradicional, els horaris d’inici i finalització del temps de pesca s’avisaran  amb el llançament d’un coet. Es repartiran trofeus  al 1r, 2n i 3r, al patró de cada categoria i record commemoratiu a la resta de participants. A més s’atorgaran els següents trofeus: el calamar més gran –per part del Club Nàutic-  i un altre premi per a aquell que pesqui el major nombre de calamars –per part de la Societat de Pesca de Salou. També s’adjudicarà la calamarera d’or a aquell patró que hagi guanyat el concurs durant dos anys seguits o bé quatre alterns, a comptar des del 2010.

El sistema de puntuació serà el següent:

CALAMARS …………. 100 Punts

SÍPIES ………………….. 20 punts

POPS ……………………  10 punts

En cas d’empat, es decidirà el desempat tenint en compte el nombre de calamars capturats; i en cas de persistir l’empat, el pes d’aquests.

Un cop finalitzada la festa, es durà a terme un sopar i ball al restaurant del Club Nàutic en el decurs del qual es lliuraran els trofeus. Aquest està previst per dissabte 1 de desembre. La reserva i venda de tiquets es farà al mateix Restaurant del Club Nàutic Salou, abans del dijous 29 de novembre. Les bases es troben  a la pàgina web de l’Ajuntament, www.salou.cat/laciutatpertemes/culturaifestes

Fitxers adjunts

Document Actions