Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

El jurat suspèn el primer dia de sortida de la festa del Calamar pel fort vent

dilluns 26 novembre 2018

Avui estava previst l’inici de la setmana de pesca però el vent de 22 nusos i l’activació del pla Ventcat en fase de alerta ho han impedit

 

Com marquen les bases del concurs, avui 26 de novembre al migdia a les 15:15h estava prevista la 1a de les sortides d’aquesta setmana en el marc de la Festa del Calamar. Enguany, però, el jurat compost per Joan Borràs, Xavi Beamud i Gerard Salvador han decidit anul·lar la sortida pel fort vent que bufava, de 22 nusos i que està previst que vagi a més, fins als 27 nusos al llarg de la tarda. A més, l’activació del Pla Ventcat en fase d’alerta desaconsellava qualsevol activitat a l’aire lliure. Malgrat tot, a les instal·lacions del Club Nàutic de Salou s’ha iniciat la 44ena edició d’aquesta cita marinera típica al municipi, amb l’obertura de les inscripcions i el lliurament d’un detall a cada un dels concursants. L’alcalde, Pere Granados junt amb la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, ha lliurat un record de la festa a cada un dels participants: una jaqueta tipus polar serigrafiada amb el nom de la festa i la seva edició i han estat parlant amb els mariners que avui han vist frustrat el seu primer dia de captures.  La previsió per demà també està marcada per forts vents però no serà fins a l’inici de la competició quan es decidiexi, com avui, si se segueix endavant o se suspèn. De fet, a les 15.15h s’ha llançat un coet d’inici de la competició i un coet un minut més tard en el que es donava per finalitzat el primer dia de pesca.

En aquesta edició hi participen 24 barques i 76 pescadors, els quals han acudit a les instal·lacions del Club Nàutic per disputar durant tota la setmana els diversos trofeus que es concediran el proper dissabte dia 1 de desembre.. Es repartiran trofeus al 1r, 2n i 3r, al patró de cada categoria i un record commemoratiu a la resta de participants. A més s’atorgaran els següents trofeus: el calamar més gran –per part del Club Nàutic-  i un altre premi per a aquell que pesqui el major nombre de calamars –per part de la Societat de Pesca de Salou. També s’adjudicarà la calamarera d’or a aquell patró que hagi guanyat el concurs durant dos anys seguits o bé quatre alterns, a comptar des del 2010.

 

El dia 1 de desembre es donarà fi a la 44ena edició de la Festa del Calamar amb el sopar tradicional del calamar al Restaurant Club Nàutic de Salou. La reserva i venda de tiquets es farà al mateix Restaurant del Club Nàutic Salou, abans del dijous 29 de novembre.

 

Galeria d'imatges

20181126_150844.jpg
20181126_151440.jpg
20181126_152505.jpg
20181126_153831.jpg

Document Actions