Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

El patró Roberto Sánchez s'endú la calamarera d'or després de dos anys seguits d'imposar-se a la Festa del Calamar de Salou

diumenge 02 desembre 2018

 

El trofeu al calamar més gran se l'ha endut l’embarcació Paraca de Pedro Sáez amb un exemplar de més de 1,3 kg

 

Aquesta passada nit s'han lliurat els premis de la 44ena edició de la Festa del Calamar en el tradicional sopar al Club Nàutic de Salou. Un any més la tradició marinera i pescadora es va reunir per a commemorar la festa més antiga que, a dia d’avui, es celebra al municipi i que reuneix als aficionats del món de la pesca al voltant d’aquesta trobada que organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou conjuntament amb el Club Nàutic del Municipi. En aquesta edició han participat 26 barques i 82 pescadors, els quals han acudit a les instal·lacions del Club Nàutic per disputar al llarg de tota la setmana -excepte el dilluns en que l'excés de vent va impedir realitzar la sortida amb normalitat- els diversos trofeus.

Ahir a la nit, l'alcalde i la regidora de Cultura, acompanyats de representants del Club Nàutic, la Societat de Pesca Esportiva de Salou i també amb presència d'altres regidors, familiars i concursants es van atorgar els trofeus: d'una banda la calamarera d'Or va anar a mans del patró Roberto Sánchez i de la tripulació del Fase III Guillermo Rufiant, Xavier Naeguel,Juan Barrera,Quico Orts després d'haver aconseguit imposar-se en la classificació amb 3.240 punts i havent capturat 30 calamars, 11 sípies i 2 pops; per tant, una tripulació que també va recollir el premi per la major captura de calamars i la primera posició.

El segon classificat ha estat Alex Rubio amb l'embarcació Morabito, acompanyat de Romero Dodin, Gerard Gutierrez i Boris Villanova; els quals van sumar una puntuació de 2,850 punts que han aconseguit després de pescar 16 calamars, 40 sípies i 5 pops. El tercer lloc ha estat per a Xavier Beamud amb Salauris i Alfred Alos, Isaac Navarro i Víctor Fuentes. Aquesta tripulació hauria acumulat fins a 2,670 punts sumant 24 captures de calamar, 12 sípies i 3 pops.

L'altre guardó ha estat per l'embarcació Paraca de Pedro Sáez, els quals van pescar l'exemplar de major pes: un calamar de 1.389 grams. La resta de participants també es van endur un record commemoratiu per la seva participació.

En aquesta edició s'han pescat fins a 294 exemplars de calamars; 154 sípies i 24 pops i, en total, s'ha arribat als gairebé 114 kg de captures, una xifra lleugerament inferior a l'any 2017 quan se'n van pescar 125kg.

 

 

Galeria d'imatges

primers .jpg
segon classificat Morabito.JPG
tercers classificats.JPG
calamarmesgros.jpg
major captura de calamars FASE III.jpeg
calamargrup.jpg

Document Actions