Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

El pregoner de les Nits Daurades, Fernando de Yarza, ambaixador de Salou davant la premsa per explicar ‘el bon treball que fan els veïns i empresaris’

dijous 09 agost 2018

El presidente de l’editorial HENNEO ha assenyalat Salou com a ‘Universitat de Cultures i Acolliment’ i ha recordat amb passió els anys d’estiueig de la seva família al municipi

De Yarza, ha acudit amb una nodrida representació de familiars directes, amics que l’han acompanyat en el pregó celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament

L’alcalde Pere Granados, juntament amb la regidora Maria José Rodríguez ha obsequiat el pregoner amb una placa commemorativa del dia i amb una reproducció a escala de la figura del rei Jaume I

Aquest vespre el saló de Plens de l’Ajuntament ha estat l’escenari de l’inici d’una nova festa de les Nits Daurades que tradicionalment s’inicia amb el pregó. Enguany, el president de l’editorial HENNEO-Heraldo de Aragón i president de l’Asociación Europea de Editores News Media Europe, Fernando de Yarza López-Madrazo, ha estat l’encarregat d’encendre la traca de festa. A l’acte hi ha estat presents l’alcalde Pere Granados, la regidora de Cultura i Festes, Maria José Rodríguez, els regidors de l’Ajuntament, altres autoritats del municipi, i també de municipis veïns, així com tots els assistents que han omplert saló de Plens per seguir el pregó. A més, el pregoner ha estat acompanyat per una nodrida representació familiar i altres personalitats com el pare del pregoner i vicepresident de Heraldo de Aragón, Fernando de Yarza Mompeón, entre d’altres.

L’alcalde, Pere Granados, ha agraït a Fernando de Yarza en nom de la ciutat que hagi acceptat pronunciar el pregó d’enguany. Granados s’ha dirigit a de Yarza com a “benjamí testimoni” del turisme naixent al municipi, i ha afegit que “de fet segur que la seva memòria encara està plena de enyorats moments i entranyables records familiars banyats, per aquell temps, per les aigües de les gairebé verges platges de Salou. Vivències inoblidables que sempre és interessant conèixer perquè penso que són valuoses aportacions personals a la memòria col·lectiva de Salou”. El batlle també ha volgut agrair la família del pregoner, ja que “està vinculada a Salou des de fa molts anys, com moltes altres famílies que van arribar d’Aragó en els anys 60 i 70, i van fer d’aquest poble la seva llar, construint aquí el seu projecte familiar i desenvolupant aquí la seva vida professional i social”. Finalment, Granados ha destacat la bona feina de Fernando de Yarza com a director del Grupo Henneo: “Manté intactes els nobles valors fundacionals del grup empresarial que presideix, que són ‘compromís amb el servei a la societat’ i compromís amb la ‘transparència i la veracitat’; que són també principis molt importants per a qualsevol gestor públic, amb la qual cosa hi ha plena sintonia amb el raonament que en qualsevol procés de millora, evolució i modernització hi ha elements i actituds immutables”.

El pregó: ambaixador de Salou davant la premsa

Després del parlament del batlle, ha pres la paraula el pregoner iniciant el seu discurs repassant les múltiples vivències durant la seva infància al municipi de Salou. “Fa 47 anys, amb tan sols dos mesos de vida, ja vaig ser estiuejant de Salou, a la Platja de Llevant, enfront de la Font Lluminosa, els terrenys van cedir la meva família al llavors Ajuntament de Vila-Seca/Salou perquè es pogués construir la bella plaça que tots gaudim avui i ensenyem orgullosos al món”, ha explicat de Yarza, i ha agraït a totes les persones que van formar part de la seva vida durant tots aquells mesos d’estiu a Salou, en concret els seus avis, que “van ser uns visionaris; i en els anys 50 del passat segle, van decidir que Salou era el paradís que no volien perdre. I es van instal·lar pràcticament sols, a l'emblemàtic xalet Santillana”.

De Yarza, ha anat desgranant en el seu discurs els bons records travats al llarg de les seves estades al municipi on manté bones relacions amb amics i records inesborrables Salou; amb relacions personals amb moltes famílies del municipi: des de José Montero ‘El Marino’, passant per les experiències amb els gelats de La Ibense; els doctors Punset encarregats de la salut familiar; la seva joventut a emblemàtiques discoteques com La Cage de Medrano o la Flash Back; a més d’altres espais on passar bones estones com ‘El Pirata Viejo’ de platja Capellans.

I per tot això,  i pel “treball dur de molts d’ells”, de Yarza s’ha volgut erigir en ambaixador de Salou davant la premsa. “Que sàpiguen tots vostès, que des del meu posició de representant dels editors de 2500 diaris europeus, seré ambaixador de Salou. De tots vostès; de la bona feina que fan els seus veïns i empresaris per brindar-nos una estada grata a tots els seus visitants. I ho faré, perquè és la pura realitat davant d'algunes lectures crítiques, difoses en els últims dies, per algun mitjà, i que poden provocar una visió distorsionada del que és i ofereix realment Salou; amb tots els avantatges i inconvenients que porten implícites les ciutats turístiques”. 

Fernando de Yarza ha manifestat la diversitat existent al municipi: “Salou em va crear la inquietud de viatjar pel món i treballar amb altres gents. Perquè Salou sempre ha estat una Universitat de Cultures i Acolliment”. De Yarza també ha volgut destacar que “el grup editorial que presideixo, HENNEO, a través del diari Heraldo de Aragón sempre ha tingut un espai preferent per als temes de Salou, perquè sabem que milers dels nostres lectors tenen interessos a la capital de la Costa Daurada, i a Salou, sempre ens han tractat als aragonesos, de luxe”; i, finalment, ha agraït que “Salou, ens ha creat un sentit de pertinença a persones que, com jo, venim d’una terra com Aragó”.

En la recta final de l’acte, a la sala de plens, tant l’alcalde com la regidora Maria José Rodríguez han volgut obsequiar el pregoner amb una placa commemorativa del dia així com també lliurant-li una reproducció a escala de la figura del rei Jaume I. Fernando de Yarza també ha obsequiat l’alcalde amb un detall, i, posteriorment, ha llençat la traca inicial que dóna peu a set dies de festa des de la plaça del Teatre Auditori de Salou.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

pregoner amb l'alcalde.JPG
con el alcalde y la concejala de cultura.JPG
amb obsequis institucionals.JPG
sala de plenos plena durant el prego.JPG
firma del llibre.jpg
firma del llibre d'honor.jpg

Document Actions