Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Els carrers de Salou es preparen per acollir la gran festa del Cós Blanc

dimecres 31 gener 2018

S’ultimen els detalls per la desfilada de les carretel·les; les disfresses; així com el muntatge de les Torres situades al carrer Ciutat de Reus

Enguany s’extremen mesures de seguretat, incorporant cartells amb consells i recomanacions a les immediacions del recorregut

Més de 350 persones participen en l’operatiu de seguretat, mobilitat i organització de l’acte central i més multitudinari de la festa major

 

L’acte central de la festa major d’hivern, el Cós Blanc arriba enguany a la 38ena edició amb 28    carretel·les tematitzades formades per més de 2.500 persones que desfilaran pels carrers del municipi  en una rua de lluïment que  començarà a les 11h del matí des del carrer Advocat Gallego i que donarà una volta fins arribar al passeig Jaume I i tornarà al punt de sortida. Aquest any també es durà a terme el concurs en el transcurs de la cercavila del matí, on un jurat decidirà quines carretel·les opten als tres premis (amb primer i segon classificat): a la millor disfressa, la millor coreografia i la millor carretel·la. Es repartiran en total 3.900 euros de premis en metàl·lic però els guanyadors es donaran a conèixer a finals de mes; durant l’acte de lliurament dels premis a les colles participants. La regidora de Cultura i Festes, Mº José Rodríguez, ha assenyalat que  “des de l’Ajuntament de Salou es pretén seguir incentivant a les colles per motivar-les a que el Cós Blanc sigui un èxit any rere any”.

Es podrà gaudir de la desfilada de la tarda a partir de les 19h, essent l’acte principal i més multitudinari de la festa major d’hivern. Aquesta edició s’espera acollir més de 30.000 persones al voltant del carrer Ciutat de Reus en una discoteca a l’aire lliure i també pel carrer Barcelona, en aquest recorregut en un ambient més tranquil i familiar. Aquest any es manté l’espai per a persones amb mobilitat reduïda que es munta al carrer Ciutat de Reus a la cruïlla amb la Via Augusta. En aquest punt es muntarà una tarima amb capacitat per a una desena de cadires de rodes i un acompanyant. “Volem facilitar que la gent pugui veure la festa donant una major accessibilitat i també amb més seguretat per a les persones amb més dificultats de mobilitat”, ha afegit el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González.

Es preveu que al llarg del recorregut els 20 canons de confeti distribuïts al llarg del carrer -que s’instal·len en unes torres protegides- llencin pels aires 20 tones de confeti; a més dels que tiraran les pròpies colles des de les carretel·les. Tota la desfilada estarà amenitzada per la música en directe que punzarà DJ Moncho, juntament amb la veu de l’speaker Juanma Hidalgo, qui ostenta per 36è any l’honor d’entretenir la desfilada. 

Aquests dies ja es pot veure tot el muntatge tècnic que comporta aquesta festa el dissabte dia 3 de febrer a partir de les 19 hores. Enguany, la festa, es tornarà a retransmetre en directe per TAC12; els quals també habilitaran una edició més un concurs que premiarà la carretel·la més televisiva. Aquells que vulguin votar i participar en els diferents premis podran fer-ho a través de la web participa.cat

 

Dispositiu de Seguretat

Com és habitual també, es munta al voltant de la festa un pla d’autoprotecció on hi participen més de 350 persones incloent la Policia Local; els Mossos d’Esquadra; Protecció Civil; ambulàncies, Bombers; empreses de seguretat, veïns, treballadors municipals i voluntaris.

En concret, la Policia Local de Salou junt amb Protecció Civil ha habilitat tot un dispositiu de coordinació del trànsit per tal de que tothom pugui accedir i gaudir de la festa. El gruix del dispositiu s’activarà a partir de les 18:00 hores i fins passades les 23:00h de la nit. Per aquest motiu, es tallarà la circulació dels següents carrers durant el desenvolupament del Cós Blanc: el carrer Barcelona, Via Roma, c/ Ciutat de Reus, c/ Advocat Gallego, c/ Carrilet, c/ Sínies. A més, es reforcen mesures de seguretat com la col·locació de ‘new jerseys’ entre altres, a punts estratègics del circuit de manera que aquest quedi aïllat. “Mantenim la línia de reforç en la seguretat com venim fent ja en la celebració del 15 d’agost o ara la festa de reis”, comentava González. Així mateix, també es prohibirà la circulació de camions de gran tonatge a tot el terme municipal durant el dissabte.

A més, enguany la Policia Local de Salou ha decidit incorporar cartells a les immediacions del recorregut del Cós Blanc amb una sèrie de consells de seguretat a tenir en compte durant el dissabte, com tenir localitzades les vies d’evacuació i estar atent a les indicacions del personal de seguretat i als avisos que es puguin donar per megafonia; mantenir la distància de seguretat mentre passin les carretel·les; portar els nens petits a coll o de la mà, no accedint, per tant, amb cotxets de nens, bicicletes o altres objectes que poguessin representar un obstacle; no pujar a les baranes, reixes, torres de llum o d’altres elements que puguin representar perill; no portar ampolles o gots de vidre; i una vegada finalitzat l’esdeveniment, abandonar el lloc de forma ordenada, respectant l’ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat. En cas d’emergència, s’haurà de mantenir la calma i estar atents a les indicacions de la Policia Local de Salou, Protecció Civil, Mosso d’Esquadra i dels serveis d’emergència.

Pel que fa als estacionaments, i en previsió que a la festa del Cós Blanc s’acostin un nombre molt elevat de cotxes provinents d’altres municipis veïns, la Policia Local de Salou ha senyalitzat diverses zones d’aparcaments controlats de fàcil i ràpida accessibilitat a l’esdeveniment: el pàrquing del Passeig Jaume I amb capacitat per a 500 vehicles; pàrquing Carles Roig, amb 750 places habilitades (al costat del camp de futbol); i el pàrquing de carrer Berlin amb una capacitat de fins a 180 vehicles;,a més d’una altra al voltant del col·legi Elisabeth-Vial de Cavet per a l’estacionament de 600 vehicles més. Cal destacar, el nou pàrquing dissuasiu gratuït d’Emprius, amb una capacitat de 1.200 vehicles.

Finalment, des de la Policia Local i la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, s’agraeix la col·laboració ciutadana, es prega paciència per les molèsties que es puguin causar i s’aconsella arribar a Salou abans de les sis de la tarda; amb temps per tal de poder aparcar i arribar al punt on s’inicia la desfilada. 

 

Galeria d'imatges

petita_previa.jpg
PARKINGS_CS_BLANC.png
plataforma_cos_blanc.jpg

Document Actions