Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Els infants i el jovent de Salou celebren, en família, Halloween, amb la Festa del Panellet i la Desfilada Zombi

dijous 31 octubre 2019

Aquest matí, els més petits de la casa han gaudit d’un taller creatiu de panellets, inflables i pica-pica; i, a la tarda, d’un espectacle d’animació i xocolatada popular

Al vespre, els zombis han sortit als carrers del municipi per celebrar, amb música i ball, la nit més terrorífica de l’any

Ha arribat l’últim dia del mes d’octubre i, amb ell, la celebració de la vigília del Dia de Tots Sants, també coneguda com Halloween. La jornada, plena d’actes per gaudir en família, ha començat amb la Festa del Panellet, a la plaça del Carrilet, on els més petits de la casa han pogut gaudir de diversos inflables i, especialment, d’un taller creatiu Xic’S per fer un dolç típic, el panellet, amb forma d’eriçó, amb pipes que simulaven les punxes, llavors de xocolata pel nas i estrelles de sucre de colors que feien d’ulls.

La regidora de l’àrea de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, i el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, han participat en el taller, i, un cop finalitzada l’activitat, han servit el pica-pica a tots els nens i nenes que s’han sumat a la festa durant el matí.

Per la tarda, al voltant de les 17 h, s’ha realitzat, en el mateix indret, l’espectacle d’animació “La Castanyada”, a càrrec de la companyia “Pell de Gallina”, que ha explicat el conte de la castanyera als infants.

Segons ha explicat la regidora Julia Gómez, “coincidint amb el dia de lliure disposició de les escoles, des de la regidoria, a través del Club Xic’S, hem preparat tot un ventall d’activitats per a tota la jornada, per celebrar la Festa del Panellet i la Castanyada, dins de la programació de la Festa Major del 30 d’Octubre”. Gómez ha afegit que “enguany, com a novetat, hem decidit fer el taller de creació de panellets i l’espectacle d’animació, amb l’objectiu d’apropar, d’una manera diferent, la nostra cultura i tradició als nens i nenes de Salou”.

La Festa del Panellet ha culminat amb una xocolatada popular, que li ha donat el toc dolç a la jornada festiva.

Durant el dia, també ha estat present el Grup Esplai de Salou, a la plaça del Carrilet, venent castanyes.

A partir de les 18.30 h, els/les primers assistents han pogut participar en la marató de maquillatge terrorífic, per anar escalfant motors per la Desfilada Zombi, que ha començat a les 20 hores, aproximadament, des de la plaça del Carrilet.

Centenars de nens i nenes i joves de Salou han vingut disfressats de zombis i han recorregut els diversos carres del municipi per celebrar, amb música i ball, la nit de Halloween. A la rua, també hi ha estat present l'alcalde Pere Granados, acompanyat de la regidora Julia Gómez i el regidor Xavier Montalà. 

El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha destacat que “la Desfilada Zombi està enfocada, principalment, al gaudi en família, i ja fa diversos anys que es duu a terme a Salou, atès a la gran participació dels nens i nenes del municipi, any rere any”. En aquest sentit, “enguany, com a novetats, hem canviat el recorregut per tal d’unir, en un mateix espai, la Festa del Panellet amb la Desfilada Zombi” i ha afegit que “també, des del departament de Joventut, van estar preparant, al Centre Juvenil Masia Tous, durant dos dies, les coreografies que s’han ballat, aquest vespre, amb la txaranga”.

Finalment, el recorregut ha finalitzat a la plaça del Teatre Auditori de Salou (TAS), on tots els nens/es i joves han dut a terme un Flashmob conjunt al ritme de la cançó Thriller, de Michael Jackson, que ha deixat totes les persones assistents impressionades.

Galeria d'imatges

21.JPG
23.JPG
31.JPG
33.JPG
34.JPG
28.JPG
35.JPG
19.JPG
20.JPG
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG
10.JPG
11.JPG
12.JPG
13.JPG
14.JPG
15.JPG
16.JPG
17.JPG
18.JPG
45.JPG
22.JPG
24.JPG
25.JPG
26.JPG
27.JPG
29.JPG
30.JPG
32.JPG
36.JPG
37.JPG
38.JPG
39.JPG
40.JPG
41.JPG
42.JPG
43.JPG
44.JPG
a1.jpeg
a3.jpg
a4.jpg
a5.jpeg
a6.jpeg
a7.jpeg
a8.jpeg
a9.jpeg
a12.jpeg
a13.jpeg
a15.jpeg
a11.jpeg
a2.jpeg
a10.jpeg
a14.jpeg
DSC_9446 (1).JPG
DSC_9611.JPG
DSC_9420.JPG
DSC_9395.JPG
DSC_9452.JPG
DSC_9474.JPG
DSC_9491.JPG
alcalde i mascotes Xic's.JPG
DSC_9492.JPG
es.JPG
DSC_9504.JPG
DSC_9506.JPG
DSC_9559.JPG
DSC_9567.JPG
DSC_9593.JPG

Document Actions