Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

L’alcalde Pere Granados assisteix a la commemoració del 50è aniversari de l’Església Protestant de Salou

dilluns 14 octubre 2019

L’acte va tenir lloc ahir diumenge en una celebració multitudinària que va comptar amb la presència del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, a més dels pastors Dr. Eduardo Brazier, el Dr. Josué García, i Rubén Miyar, representant de la Federació d’Esglésies Independents d’Espanya (FIEIDE)

El batlle va dir, en el seu discurs, que la comunitat ‘ha fet una gran labor, tant a nivell espiritual com humà, durant tots aquests anys’ i va lloar el compromís social de l’església

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, va assistir ahir diumenge al matí a la commemoració del 50è aniversari de l’Església Protestant de Salou, situada al número 1 i 2 del c. de Pere Galés.

La celebració, que va ser multitudinària, va comptar amb la presència dels pastors Dr. Josué García i del Dr. Eduardo Brazier, que va obrir i tancar l’acte, així com del pastor i representant de la Federació d’Esglésies Independents d’Espanya (FIEIDE) Rubén Miyar.

Les actuacions musicals a càrrec de GospelSalou, formació dirigida per Ester Tebas, i altres interpretacions de caràcter religiós, a càrrec de Rubén i Axel Roig; oracions, discursos i pregàries religioses, i també el lliurament de recordatoris a les autoritats i persones destacades de la comunitat van donar contingut a un matí dedicat a recordar la història de l’església, des del moment de la seva fundació a càrrec d’un grup de protestants “per servir a Déu”, en un petit local del carrer Barcelona, al número 44, fins als nostres dies; passant pel trasllat definitiu a l’edifici on es troba actualment l’església, construït fa 23 anys. En el decurs de les explicacions històriques, es va comptar amb la participació de Ventura Mestre i Flori Singla, que foren uns dels fundadors de l’Església Protestant.

En els seus parlaments, l’alcalde de Salou va agrair “el fet de poder compartir un dia tan important com és el de la fundació de l’Església Evangèlica de Salou, que en els seus inicis s’anomenava Betània”. 

El batlle Pere Granados va afirmar que la comunitat “ha fet una gran labor, tant a nivell espiritiual com humà, durant tots aquests anys” i va lloar el “compromís social de l’església, amb Eluzai”, en el sentit que “desenvolupa una part social importantíssima dins del poble de Salou”.

Finalment, el mandatari va destacar “la pluralitat social i la diversitat existent dins la comunitat evangèlica”, que va qualificar “d’enriquidora”.

Per la seva banda, el pastor Dr. Josué García va dir que avui dia, l’església “és una família activa i dinàmica i serveix a tot tipus de persones”, a la vegada que “impulsa projectes solidaris, a Salou i en diferents parts del món, i ensenya el missatge de Crist a tothom que el vulgui escoltar”.

García va agrair la tasca de totes les persones que han contribuït a fer gran l’església protestant de Salou; el seu “sacrifici personal i econòmic, el compromís i els contratemps que ha calgut superar per avançar”, i va demanar “la mateixa implicació” per continuar progressant. 

Així mateix, el pastor va destacar la bona sintonia existent amb l’Ajuntament de Salou, la qual va permetre la construcció del temple eclesiàstic gràcies a una permuta de terrenys de l’Església. D’aquesta manera, en sis mesos es va aixecar el nou edifici del carrer Pere Galés, que s’inauguraria el 27 d’octubre de 1996.

Per la seva banda, el pastor Dr. Eduardo Brazier va culminar la celebració amb una pregària, tot donant “les gràcies a Déu pel seu acompanyament a totes les persones que hi tenen fe”. 

Cal destacar que en els 50 anys de trajectòria, han estat moltes les activitats que ha acollit l’església, com ara: conferències, fòrums familiars, escola d’idiomes, de música, llar d’infants de mares angleses, activitats esportives, infantils, tallers de famílies monoparentals, exposicions, presentacions de llibres, etc. 

La celebració d’ahir al matí va finalitzar amb el tast d’un pastís commemoratiu per a tots els assistents. 

 

Galeria d'imatges

DSC_7247.JPG
DSC_7251.JPG
DSC_7260.JPG
DSC_7261.JPG
DSC_7262.JPG
DSC_7263.JPG
DSC_7264.JPG
DSC_7270.JPG
DSC_7285.JPG
DSC_7295.JPG
DSC_7296.JPG
DSC_7127.JPG
DSC_7155.JPG
DSC_7161.JPG
DSC_7164.JPG
DSC_7193.JPG
DSC_7198.JPG
DSC_7203.JPG
DSC_7205.JPG
DSC_7206.JPG
DSC_7207.JPG
DSC_7216.JPG
DSC_7220.JPG
DSC_7221.JPG
DSC_7223.JPG
DSC_7227.JPG
DSC_7233.JPG
DSC_7235.JPG
DSC_7240.JPG
DSC_7243.JPG
DSC_7246.JPG

Document Actions