Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

L’Associació Contrapunt d’Onades de Salou celebra la 30ena edició de l’Aplec Sardanista ‘Sant Martí’

dilluns 07 octubre 2019

Ahir diumenge, el Passeig Jaume I va acollir l’esdeveniment, que va comptar amb la participació de les Cobles Sant Jordi – Ciutat de Barcelona; Contemporània i Reus Jove

Durant tot el dia, unes 600 persones aproximadament van gaudir de l’acte sardanista més important de l’any a la ciutat

Ahir es va estrenar la sardana ‘30è Aplec de Salou’, de l’autor Jeroni Velasco i Corzo, en homenatge a la present edició

L’Associació Sardanista Contrapunt d’Onades de Salou va organitzar, ahir diumenge, l’Aplec “Sant Martí”, que, enguany, celebrà el seu 30è aniversari. Aquesta nova edició va tenir lloc al Passeig Jaume I, un nou espai que va millorar l’afluència de gent. Així, van celebrar la diada unes 600 persones.

L’aplec va comptar amb la participació de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, durant tot el matí. I de la Cobla Contemporània i Cobla Reus Jove, a la tarda.

La Cobla Contemporània va ser l’encarregada d’interpretar, per primer cop, la sardana “30è Aplec de Salou”, de l’autor Jeroni Velasco i Corzo, que es va estrenar ahir a la tarda. També es va poder ballar la composició “Montblanc, Capital de la Sardana”, de l’autor Alfred Abad, que aquest any 2019 ha guanyat, al Liceu de Barcelona, el títol de “Sardana de l’Any 2018”. En total, es van tocar més de 25 peces durant tot el dia i també es va servir un vermut per a totes les persones assistents, al matí.

Aquesta 30ena edició, va atraure aficionats de la sardana de: Bellpuig, Barcelona, Tivissa, Vallfogona de Riucorb, Tarragona, Constantí, Garcia, Reus, Móra la Nova, Móra d’Ebre, Pla de Santa Maria, Salomó, Cervera, Bellaguarda, la Nou de Gaià, Riba-roja d’Ebre, Salou, Torredembarra, la Pobla de Montornès, Sabadell, Vilafranca, Valls, Santa Coloma de Gramenet, Riudoms, i, fins i tot, de Bèlgica.

Així mateix, van ser-hi presents l’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat dels regidors Marc Montagut i Pedro Madrona; el compositor Alfred Abad; el president de Contrapunt d’Onades, Ferran Martí Armengol, així com d’altres membres de l’entitat i d’associacions veïnes.

La celebració de la 30ena edició de l’Aplec ha comptat, enguany, amb la col·laboració de la Regidoria de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou; i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, la Federació d’Aplecs Sardanistes Comarques Meridionals, la Confederació Sardanista de Catalunya, La Sardana: candidatura a la UNESCO i Aneto. També hi van col·laborar Supermercat Esclat, Fruiteria Trini, Fernan’s, Equipaments Hosteleria Salou, L’Estanc, Geladeria “La Ibense”, Vinoteca de Salou, Regals Caty i Reserva de la Terra.

Galeria d'imatges

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg

Document Actions