Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

L’humor enginyós de Txabi Franquesa, pregoner de la Festa Major, omple de rialles el Teatre Auditori de Salou

divendres 25 gener 2019

 

Aquest vespre s’han encetat els actes de la Festa Major amb la benvinguda a les noves pubilles i hereu i el pregó de la festa

Aquest primer cap de setmana ja es podrà gaudir de prop de 20 actes, entre ells el concert de Blas Cantó i l’afterparty agrorumba i olé amb el Dj OGT, aquest dissabte

Salou ha iniciat aquest vespre la 39ena edició de la Festa Major d’Hivern 2019, amb una àmplia programació durant aquest primer cap de setmana que recull una vintena d’actes per a tota la família. El pregó, amb l’actor còmic, Txabi Franquesa, ha estat el primer dels actes que han donat el tret de sortida a la festa amb un to divertit i fresc que ha provocat grans rialles entre el públic assistent. El barceloní actualment forma part del Club de la Comedia, però ha treballat també a diversos programes d’humor a nivell nacional com a còmic, guionista, actor, doblador, reporter i presentador, i ha realitzat més de 500 actuacions per tota la geografia nacional, dins el Circuito Nacional de Comedia.

L’Humorista Txabi Franquesa, acompanyant el seu discurs amb imatges de notícies i moments de Salou, ha volgut assenyalar el curiós fet que el municipi compti amb tres festes majors al llarg de l’any, i li ha proposat a l’alcalde Pere Granados fer-ne una quarta dedicada al col·lectiu aragonès tan nombrós al municipi. L’humorista també ha fet mofa dels nous desfibril·ladors públics instal·lats a l’exterior de la plaça de la Font Lluminosa comparant-los -per l’aspecte rodó- a les aspiradores roomba; o també ha recordat la visita a Salou de la colla castellera xinesa Xiquets de Hangzhou; a més de fer referència a d’altres situacions còmiques que ha anat desgranant al llarg de la seva intervenció. Franquesa també ha volgut destacar la bona comunicació a Salou: “la comunicació ajuda a la convivència, i la convivència fa germanor i la germanor genera amor”, i ha finalitzat el seu discurs fent referència a l’amor d’estiu, amb un poema divertit. Ha estat un discurs amb clau d’humor que, com no podia ser d’altra manera, ha omplert de rialles el Teatre Auditori de Salou. El monòleg es podrà veure al canal youtube de l'Ajuntament de Salou, un cop hagi finalitzat l’acte.

Abans dels parlaments, s'han desvetllat dos vídeos que defineixen la Festa Major; d'una banda, un que explica tots els ingredients que fan única aquesta festa, i de l'altra, un vídeo que recull el testimoni de les 28 colles participants a l'acte més massiu: el Cós Blanc. Per la seva banda, el batlle, ha assenyalat que la Festa Major d’Hivern es tracta d’una celebració que “amb el temps, ha evolucionat fins convertir-se en un espai aglutinador, de cohesió social, i promotor de la participació de la ciutadania, perquè fa que les nostres colles i entitats de tot tipus posin en marxa tota la seva força i imaginació”. Granados també ha agraït totes les entitats, associacions, clubs, escoles i colles per “l’esforç, la bona actitud i el seu valor de construir un Salou dinàmic, vital i de gran tradició cultural i festiva”. El batlle també ha aprofitat per felicitar la Colla Las Prisas, per haver estat sortint a la rua del Cós Blanc durant 25 anys, a la Colla Julivert pels 10 anys de trajectòria, i les dues Colles Associació Connecta’t Jove i l’Associació Slot Salou pels seus 5 anys.

La regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, ha recordat les pubilles i hereu sortint i ha volgut encoratjar les noves cares que duran a terme el seu pubillatge al llarg del 2019; un relleu que recau en Emma Pàmies (pubilla infantil); Leyre Álvarez (pubilla juvenil); Claudia Martínez (pubilla Major); Lina El Addouti i Ritaj El Addouti (dames d’Honor Infantil); Régine Serrano i Hiba El Addouti (dames d’Honor Juvenil); Meritxell Inglada i Brenda Larroza (dames d’Honor Major) i Adrià Llop com a hereu.

Un cop finalitzat tant l'acte de les pubilles i hereu com el pregó de Txabi Franquesa, aquest ha rebut de mans de les autoritats una placa commemorativa de l'acte i una reproducció a escala de l'estàtua de Jaume I i, en acabar, ha encès una sonora traca a la plaça exterior del TAS.

 

 

Galeria d'imatges

20190125_202649.jpg
20190125_203405.jpg
20190125_210300.jpg
P1350071.JPG
20190125_201230.jpg

Document Actions