Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

L’obra “Projecte retornar/Pell” de Núria Rion Virgili, guanyadora del Xè Premi Salou de Recerca Pictòrica

dissabte 14 juliol 2018

Les obres de Ruth Moran i d’Anna Comellas Alaben s’han endut els dos accèssits de 2.000 i 1.000 euros respectivament

Els treballs guanyadors, juntament amb la resta d’obres seleccionades, es podran visitar a la Torre Vella fins el 9 de setembre

Aquest vespre ha tingut lloc l’acte inaugural de l’exposició de les obres finalistes del Xè Premi Salou de Recerca Pictòrica Memorial José Luís Rubio Sáez, on el jurat ha fet públic el seu veredicte i s’han conegut els guanyadors d’aquesta desena convocatòria de la biennal d’art de Salou on s’han presentat fins a 155 obres, el major nombre d’ençà es va crear aquest premi pictòric a Salou. A l’acte d’inauguració han estat presents l’alcalde Pere Granados, la regidora de Cultura i Festes, Maria José Rodríguez, i altres regidors municipals i artistes, a més de la família Rubio -mecena de la biennal- i de la comissària de l’exposició Raquel Medina, encarregada de llegir el veredicte del jurat.

Així, per unanimitat s’ha decidit que l’obra guanyadora del Xè Premi Salou de Recerca Pictòrica ha estat el “PROJECTE RETORNAR/PELL” de Núria Rion Virgili, que s’ha endut el premi de 7.000 euros, dotat amb 1.000 euros més que en l’anterior edició. També s’han escollit dos accèssits, el primer de 2.000 euros a l’obra “ SIGNO Y DESTELLO” de Ruth Moran, i el segon de 1.000 euros a l’obra “EL VENT AMAGA” d’Anna Comellas Alaben. A més, en consideració als seus mèrits,  el jurat ha decidit atorgar mencions d’honor a l’obra “ARTIFICIOS.15” de Maria Jesús Garcia-Fraile.

L’alcalde Pere Granados ha destacat que “el Premi de Recerca Pictòrica és tot un referent al món de les arts plàstiques, ja que es tracta d’un premi ja consolidat al panorama de l’estat espanyol. Nosaltres presumim de tenir un gran mecenes al municipi, José Luis Rubio, i a més, agraïm el suport a l’art que heu demostrat any rere any i l’estima a la vostra ciutat” amb un mecenatge continu de la família Rubio que fa ja divuit anys i deu edicions que manté una aposta cultural a Salou. Granados també ha felicitat els guanyadors i també ha agraït a tots els participants el gran esforç i la indubtable qualitat dels seus treballs.

Per la seva banda, la regidora de l’àrea, Maria José Rodríguez, ha assenyalat “la importància d’aquest premi, ja que es un reflex del creixement constant de la cultura a Salou”, i ha afegit que “des de l’Ajuntament volem seguir apostant per aquest premi ja que fomenta l’experimentació pictòrica i la difusió de l’art contemporani”.

El jurat d’aquesta desena edició del premi ha estat format pel periodista i crític d’art, Josep Mª Cadena; el galerista i arquitecte, Antoni Pinyol; la cap de les col·leccions d’art de la Fundació “La Caixa”, Nimfa Bisbe; la cap de la Col·lecció i conservadora, per als Amics del MACBA, Antonia M. Perelló; i el crític, editor de la Revista Bonart i promotor cultural, Ricard Planas.

Les obres guanyadores, juntament amb la resta de treballs seleccionats, es podran visitar fins el 9 de setembre a la sala d’exposicions de la Torre Vella  en horari de dilluns a dissabte de 18 a 21 hores, diumenges i festius tancat.

Galeria d'imatges

amb_la_familia_rubio.jpg
ambient a la torre vella salou.jpg
anna_comellas_el_vent_amaga.jpg
amb artistes guanyadors i seleccionats.jpg

Document Actions