Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

La 33ena trobada de gegants i la pedalada popular, protagonistes del primer diumenge de Festa Major

diumenge 27 gener 2019

 

Més de 400 persones han participat dels actes esportius i, en acabar, han compartit una botifarrada davant de la plaça de la Segregació

 

La cercavila de gegants s'ha hagut de suspendre pel fort vent i s'ha traslladat el ball final a l'envelat de festa amb moltíssim ambient

 

Salou ha viscut un matí de diumenge de Festa Major ple d'actes per a petits i grans. El més matiner, ha estat la sortida de la 25ena pedalada popular on, aquest any, han participat més de 350 persones. Totes elles han pedalat durant una hora fins arribar al carrer Milà, davant del pavelló d'esports. Es tracta d'un dels actes esportius més tradicionals de la festa, organitzat per l'Associació Ciclista Salou i la regidoria d’Esports de l’Ajuntament. Al mateix temps, el CAR de Salou ha organitzat una Caminada de Festa Major, on hi ha participat una seixantena de persones. Al finalitzar totes dues activitats, els assistents s’han desplaçat fins la plaça de la Segregació, per reposar forces amb una botifarrada, refrescs i fruita i amenitzats per la xaranga han gaudit de l'esmorzar.

 

Cercavila anul·lada

A les onze, a la plaça de la Pau ha anat prenent forma la 33ena Trobada de Gegants on enguany s'han acostat a Salou més d'una dotzena de colles. La trobada ha transcorregut en un molt bon ambient festiu, congregant a tos els elements del seguici de diverses localitats a la plaça de la Pau. Els participants s’han plantat els gegants, les gegantes així com els gegantons i els nans i les manotes on s’han deixat fotografiar per part del públic que s’hi ha acostat. El fort vent però que ha començat a bufar a Salou ha fet replantejar la cercavila que ha acabat suspenent-se per seguretat de les persones i dels elements festius i s'ha trsalladat a l'envelat de festa major, que ha quedat petit per acollir el nombrós públic congregat per a l'ocasió.

A la trobada han participat el Gegant Carrasclet de Reus, la Colla Gegantera els Guiamets, la Colla Gegantera Montornès, la Colla Gegantera d’Alforja, la Colla Gegantera Institut Pere Mata i Grallers, la Colla Gegantera Tàrraco Escipions, la Colla Gegantera del Port de Tarragona, la Colla Gegantera de les Borges Blanques, la Colla Gegantera Els Fenix de Reus, els Geganters de Sant Climent de Llobregat, la Colla de l’associació del santuari de Misericòrdia de Reus, la Colla Gegantera Escola Elisabeth, La Mulassa de Salou, els Nanos de Salou i Grallers la Tarota i la Colla Gegantera de Salou, acompanyats de grallers.

 

L’alcalde Pere Granados, acompanyat de la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, junt amb altres regidors, com el de Noves Tecnologies, Esports, o el de Policia, entre d'altres, han anat saludant els participants i han vist la desfilada de tots els elements tradicionals, així com també han estat ajudant a servir la botifarada.

 

A la plaça de la Pau s'ha desenvolupat la ballada de sardanes amenitzada per la cobla Contemporània. Ja per la tarda està prevista la final del XXII torneig 24 hores de futbol sala a les 18:15 hores al Pavelló Salou Centre, i seguidament el partit de lliga EBA: Club Bàsquet Salou vs Club Bàsquet Tarragona.

 

 

Galeria d'imatges

20190127_112759.jpg
20190127_114729.jpg
20190127_120929.jpg
20190127_120630.jpg
20190127_115152.jpg
20190127_115207.jpg
20190127_120227.jpg

Document Actions