Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

La 43ena edició de la Festa del Calamar acaba amb la victoria de l’embarcació Fase III

diumenge 03 desembre 2017

Ahir a la nit, en el decurs d’un sopar es van lliurar també els premis a les altres dues embarcacions amb més punts: Paraca i Morabito, i dos premis més al calamar més gran i al major nombre de captures de calamar

La 43ena edició de la Festa del Calamar de Salou s'ha tancat amb un bon nivell de participació. En aquesta edició de la Festa del Calamar ha guanyat l'embarcació 'Fase III' amb el patró Roberto Sánchez i els mariners Guillermo Rufiant, Xavier Naeguel, i Emili Arguelaga els quals van sumar 3.900 punts; en segon lloc ha quedat l'embarcacio 'Paraca' amb el patró Pedro Sáez i els mariners José Alberto Garcia, Lorca Martinez, i Alberto Garcia amb 3.650 punts. El tercer classificat en aquesta festa ha estat el patró Boris Villanova i els mariners Álex Rubio, Antonio Vazquez, i Marc Lao amb 2.960 punts amb l'Embarcacio 'Morabito'.

L'alcalde de Salou, Pere Granados i la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, van estar els encarregats de lliurar aquests premis en el decurs d'un sopar al Club Nàutic de Salou on també es van concedir els guardons El batlle ha volgut “felicitar tant als guanyadors com a tots els participants. També ha tingut unes paraules de record i d’agraïment per l’Eduard Brull i la seva família”. Per la seva part, la regidora de Cultura ha destacat que “estem molt satisfets per la participació d'enguany, que s'ha incrementat respecte de l'any passat.

Però en el decurs de la nit també es van lliurar altres premis ja tradicionals en aquesta festa de llarga vida al municipi i molt arrelada als pescadors. Així, el Club Nàutic va lliurar el trofeu a la peça de calamar més gran l'embarcació 'Morabito' de Boris Villanova amb un exemplar de 1.263 grams, mentre que el premi a l'embarcació que ha pescat més peces de calamar, enguany un total de 34, ha estat per 'Paraca' de Pedro Sáez, un premi concedit per la Societat de Pesca Esportiva de Salou.

Altres dades d'aquesta 43ena edició apunten a que el nombre de calamars ha augmentat lleugerament de 344 el 2016 fins els 348 aquest any. Pel que fa al nombre de sípies pescades ha augmentat arribant a les 288, mentre que al 2016 va situar-se en 132 i, finalment, pel que fa a les captures de pops han arribat als 55, una xifra lleugerament inferior a la de l'any passat que va ser de 16.

Galeria d'imatges

Sin_ttulo-1.jpg
IMG_20171203_003350_resized_20171203_021815117.jpg

Document Actions