Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

La colla ‘Molta Festa’ guanya el Confeti d’or com millor comparsa al Cós Blanc, el premi a la carretel·la se l’emporta El Grup Esplai Salou i la colla ‘Confetti’ guanya en categoria de disfressa

divendres 08 març 2019

Els segons premis han estat per la colla Picardies (millor comparsa), Escola Elisabeth (millor carretel·la) i per  la disfressa ‘sombrereros y conills’ de la Colla Xucurrate

Les colles i entitats protagonistes de la Festa Major d’Hivern també s’han endut un record en l’homenatge dut a terme en un acte al saló de plens

El premi del Concurs de fotografia de la Festa Major se l’ha endut la Silvia Lucas Cuenca amb la seva obra “Gaudint la festa”, mentre que la Natàlia Celino Peixoto Carneiro ha quedat en segon lloc

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Salou s’ha omplert aquest vespre amb membres d’entitats, colles i participants de la Festa Major d’Hivern per seguir d’aprop el veredicte del jurat sobre la rua de lluïment del Cós Blanc 2018. L’alcalde Pere Granados i la regidora de Cultura i Festes, Maria José Rodríguez, han lliurat els premis als guanyadors del concurs del Cós Blanc, que ha organitzat, per tercer any consecutiu, la regidoria per destacar la bona feina de les colles en tres àmbits: a la millor disfressa, a la millor carretel·la i, finalment, a la millor comparsa. En cada categoria s’han premiat els dos primers classificats.

Així doncs, el veredicte del jurat que s’ha llegit durant l’acte ha premiat en la categoria de Disfressa amb la Confeti d’or i 800 euros a la colla “Confetti” amb la disfressa “Steampunk”; i el segon premi ha estat per a la colla “Xucurrate” amb la disfressa “Sombrereros y conills”, la qual s’ha endut un premi de 500 euros.

En categoria Carretel·la: el primer premi ha estat per la colla “Grup Esplai Salou”-que anava amb una disfressa de Harry Potter-, el qual s’ha endut el Trofeu Confeti d'or i 800 euros; mentre que el segon premiat ha estat la carretel·la de la colla “Escola Elisabeth”-que anaven vestits de la caputxeta vermella-, la qual s’ha endut un premi de 500 euros. Finalment, la tercera categoria, la de millor Comparsa, se l’ha endut la colla “Molta Festa” –amb la vestimenta que identifica la sèrie televisiva d'èxit La Casa de Papel- també amb un premi del Confeti d'or i 800 euros; i en segona posició la colla “Picardies” –que anava de El Gran Showman-, la qual s’ha endut un premi de 500 euros.

El Jurat d’aquest primer premi ha estat format pel tècnic de Festes de Tarragona, Xavier González; pels periodistes Ricard Checa, Teresa Clavé i Jordi Vinyoles, i pel compositor municipal, lletrista, guionista, actor i director, Toni Romera; i presidit per la regidora de Cultura i Festes.

D’altra banda, en l’apartat de premis que lliura el TAC12 per a la carretel·la més televisiva i que han votat a través dels webs www.participo.cat o www.tac12.tv els espectadors han determinat que en aquesta edició correspon a la colla Grup Esplai Salou.

 

Premis de fotografia

L’acte també ha servit per fer l’acte de lliurament dels premis del concurs de fotografia de la Festa Major d’Hivern 2019, un acte organitzat per la seu del Campus Extens de la URV a Salou i on s'han presentat uns 40 treballs. La guanyadora d’aquesta edició ha estat la Sra. Silvia Lucas Cuenca, amb el pseudònim de Arluhe, i la fotografia anomenada "Gaudint la festa", amb el primer premi dotat amb 200 € i un lot de productes de la Botiga de la URV. El segon premi dotat amb 100 € i un lot de productes de la Botiga de la URV, ha anat a parar a la Natàlia Celino Peixoto Carneiro, amb el pseudònim de N.Hesed, i la fotografia anomenada "Foc nocturn". A més, el jurat també ha volgut destacar com a menció especial l’obra “La llum del carnaval” presentada per Elisabeth Fernández López sota el pseudònim Betferly. Una selecció de les obres, entre les quals les fotografies guanyadores, es troben exposades al passadís del Teatre Auditori fins el dilluns 18 de març.

També s’ha aprofitat l’ocasió per felicitar les colles que enguany fan anys, com és el cas de la Colla Las Prisas, que fa 25 anys, la Colla Julivert que fa 10 anys, i les colles Associació Connecta’t Jove i Associació Slot Salou que fan 5 anys.

A l'acte també s’ha presentat i projectat el DVD de la Festa Major Salou 2019 que, posteriorment, s'ha lliurat a les colles assistents en format memòria USB i un metacrilat commemoratiu per felicitar-los per la bona feina, la implicació i la bona disposició a mantenir viva una tradició festiva al municipi. Un cop finalitzada l’entrega dels premis s’ha dut a terme una fotografia de família amb totes les entitats, i voluntaris d’aquesta edició de la Festa Major 2019 per tal d’immortalitzar el moment.

Galeria d'imatges

P1160401.JPG
P1160458.JPG
regidora.JPG
sala plena.JPG
tac12 premiats.JPG
alcalde.JPG
PREMIS FOTOGRAFIA.JPG

Document Actions