Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

La Dra. de la URV Esther Lozano farà una conferència sobre la figura del Rei Jaume I en el seu context històric a Salou

dimarts 03 setembre 2019

La xerrada tindrà lloc aquest dimecres, dia 4, a les 18:30h, a la Biblioteca Municipal

La Doctora en Història de l’Art per la Universitat Rovira i Virgili (URV), Esther Lozano López, pronunciarà demà dimecres, dia 4 de setembre, en el context de la programació de la XXIV Festa del Rei Jaume, la conferència “Jaume I: Objectiu Mallorca. Imatges del passat medieval, reflexos al present de Salou”. L’acte, organitzat pel Campus Extens Antena del Coneixement de la URV de Salou, amb la col·laboració de l’Ajuntament, tindrà lloc a les 18:30 hores, a la Biblioteca Pública Municipal de Salou.

Cal destacar la vinculació de Lozano amb Salou, atès que exerceix de professora a l’Institut Jaume I d’aquesta localitat. Així mateix, fa classes a l’Escola de Noves Tecnologies Interactives de la Universitat de Barcelona.

Durant la xerrada la Doctora Lozano explicarà el panorama polític internacional en el qual cal situar el rei Jaume I abans de marxar a l'illa de Mallorca.

Així mateix, es presentarà un projecte, que s'integra en el "Programa d'Innovació Pedagògica de la Generalitat de Catalunya Apadrinem el Nostre Patrimoni", que pretén unir la comunitat educativa de l'Institut Jaume I amb l'entorn, la ciutadania, les universitats (URV / Universitat de les Illes Balears i Escola de Noves Tecnologies Interactives de la Universitat de Barcelona) i  l’Ajuntament de Salou. 

Cal recordar que Jaume I (1208-1276) és un dels monarques europeus més importants de l'Edat Mitjana i la seva trajectòria vital es troba estretament vinculada a Salou i la conquesta de Mallorca l’any 1229.

 

Galeria d'imatges

Conferència Jaume I 2019.jpg

Document Actions