Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

La festa del 30 d’octubre de Salou acollirà una quarantena d’actes per a tots els públics

dimecres 18 octubre 2017

El pregó anirà a càrrec de Jordi Jané, ex conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya

La Biblioteca Pública Municipal celebra el seu 25è aniversari amb diverses xerrades, tallers i més sorpreses

El 30 d’Octubre a Salou, es commemora que el Tribunal Suprem va concedir la independència administrativa de Vila-seca l’any 1989, i es per això que la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament presenta els actes que conformen el programa participatiu d’aquestes festes que s’inicien aquest dissabte. En total seran prop d’una quarantena d’actes.

El tradicional pregó de festes es durà a terme el dimecres 25 d’octubre a les 8 del vespre i anirà a càrrec de Jordi Jané, ex conseller de la Generalitat de Catalunya. Però des del 21 d’octubre i fins al 5 de novembre les activitats esportives, culturals, gastronòmiques i festives s’uneixen per donar pas a una festa de marcat caràcter local.

Al marge del dia del pregó i els actes inclosos dins la celebració del 25è aniversari de la Biblioteca Pública –en que hi haurà des de conferències, a xerrades amb autors literaris o la presentació de les noves instal·lacions de la biblioteca- el dia fort, serà el 30 d’octubre, festiu al municipi, i en el que la festa del Panellet, i la gran paella popular, centraran els actes del matí. Ja per la tarda, el tradicional llançament de coets i ball d’orquestra al Parc de Manuel Albinyana, la xocolatada popular amb degustació de panellets, l’espectacle infantil i familiar amb el Club Xic’s, l’esclat de focs, i el posterior sopar del 30 d’Octubre, posaran punt i final al dia gran de la festa major.

L’alcalde, Pere Granados, ha destacat la grandesa d’aquesta festa local del 30 d’octubre hi ha fet una crida a tots els salouencs a gaudir-la i participar dels diferents actes que s’han programat des de la regidoria.

Per la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, “es tracta d’una festa de caire local en la que commemorem el naixement del nostre municipi amb una gran festa on s’impliquen nombroses entitats i associacions locals, es una festa dels salouencs”.

Però fins al dia gran de la festa es muntaran entre els primers actes que enceten la festa l’hora del conte en anglès (dissabte 21 a les 12h a la Biblioteca Pública Municipal); el diumenge 22 d’octubre les activitats se centraran en l’excursió de festa major a càrrec del Club Excursionista Salouenc; la caminada de Festa Major organitzat pel Centre d’Alta Resolució de Salou les quals arriben a la desena edició, així com la pedalada popular que organitza l’Associació Ciclista Salou.

La festa manté activitats consolidades com el lliurament dels XVI premis 30 d’octubre a la creativitat infantil i juvenil (dijous 26 d’octubre a les 17,30h al TAS). També es manté el concert de les corals (divendres 27 d’octubre a les 21h al TAS), o la Salou Lan Party (del 27 al 29 d’octubre a la sala Europa del TAS).

El dissabte 28 d’octubre tindrà lloc el torneig escolar d’escacs memorial Francesc Liñan al parc botànic de Salou a les 10h. A les 19h el TAS, acollirà el Coro Vasco de Salou Ama-Lur, en el seu XXV aniversari. Tot seguit, a les 20h, gran cercavila de foc amb els diables maleïts, les bruixes Latemó, la morena i el xaloc de Salou. Finalitzarem la nit a la Masia Tous a partir de les 22h amb la Nit Jove.

El diumenge 29, VII Open de dòmino Vila de Salou al centre Cívic a partir de les 9.30h. A les 11h, esmorzar popular al passeig Jaume I. Tot seguit, Missa solemne a l’església de Santa Maria del Mar amb una gran ofrena floral. A continuació gran cercavila d’elements populars de Salou.

Endinsant-nos ja en Halloween, el dimarts 31 d’octubre, els més petits podran gaudir del cinema Xic’s amb la pel·lícula “Los Boxtrolls” a la sala Europa del TAS a partir de les 17h. Tot seguit, gran desfilada zombie amb sortida davant del TAS, per posteriorment fer una gran Flash Mob final al ritme de Thriller, de Michael Jackson. Ja per la nit, a les 23h, el TAS acollirà l’actuació de Toni Bright.

Ja per finalitzar els actes de la festa major, el diumenge 5 de novembre, les instal·lacions del Tas acolliran el XXVIII Aplec de Sant Martí a partir de les 10.30h. Per a més informació podeu consultar el programa adjunt on es detallen totes les activitats, horaris i ubicacions.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

fm_30_oct.jpg
regidora.jpg

Document Actions