Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

La Festa del Calamar i les Jornades Gastronòmiques recordaran els sabors de la pesca antiga de Salou

divendres 22 novembre 2019

Les Jornades ‘Del mar a la taula’ es duran a terme a partir del divendres, 29 de novembre, al 8 de desembre; i el XLV certamen de pesca es farà la setmana que ve, del 25 al 30 de novembre

La Festa del Calamar i les Jornades Gastronòmiques al voltant d’aquest mol·lusc, se celebraran a partir de la setmana que ve a Salou, per tal de recordar els sabors mariners i la pesca antiga del municipi. Així, l’Ajuntament, a través de les àrees de Dinamització Econòmica i de Serveis Culturals, ha preparat aquestes dues iniciatives.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “la gastronomia salouenca està vivint un moment d’embranzida i de gran impuls”. Així, “esdeveniments de tradició, com el que tenim al voltant del calamar, més d’altres de nova creació que formaran també part de la nostra identitat esdevenen un tresor que enriqueix la qualitat culinària i cultural del nostre municipi”.

La sisena edició de les Jornades Gastronòmiques del Calamar “Del mar a la taula”, organitzada per l’àrea de Dinamització Econòmica, tindran lloc a partir del divendres, dia 29 de novembre, i fins al 8 de desembre, i comptaran amb la participació de nou restaurants del municipi: O Mar (av. Carles Buigas, 29), Terrassa Club Nàutic Salou (Port Esportiu de Salou), Bandarra 2.0 (c. Via Augusta, 14), O Xantar Mediterraneo (c. Bilbao, 3), D’Albert (Espigó del Moll, s/n), El Totxo Taverna (c. Barcelona, 40), Caffe di Mare (c. Bilbao, 2), 4R Gastrobar (c. Amposta, 6) i Pimiento Rojo (c. del Carrilet, 9). Dits establiments elaboraran menús amb el producte estrella, el calamar.

Segons ha explicat el regidor de Dinamització Econòmica, Héctor Maiquez, “les Jornades Gastronòmiques del Calamar dinamitzen la restauració en temporada baixa, per la qual cosa, ajuden a desestacionalitzar i, a més, ens donen l’oportunitat de descobrir formes creatives de cuinar aquest saborós mol·lusc”.

D’altra banda, l’àrea de Serveis Culturals, amb la col·laboració del Club Nàutic de Salou, engegarà aquest proper dilluns, dia 25 de novembre, la XLV Festa del Calamar, una competició que reuneix, cada any, aficionats del món de la pesca. Aquesta festa és de les més antigues que se celebren amb continuïtat al municipi, amb 45 anys de trajectòria. El tret de sortida tindrà lloc, com és habitual, al Club Nàutic de la ciutat, a partir de les 15.15 h. A les 18.45 h, finalitza el temps límit de presentació del control de pes. Com ja és tradicional, els horaris d’inici i finalització del temps de pesca s’avisaran amb el llançament d’un coet.

Es repartiran trofeus  al 1r, 2n i 3r, al patró de cada categoria i record commemoratiu a la resta de participants. A més s’atorgaran els següents trofeus: el calamar més gran –per part del Club Nàutic-  i un altre premi per a aquell que pesqui el major nombre de calamars –per part de la Societat de Pesca de Salou. Només puntuarà la pesca de calamars.

Un cop finalitzada la festa, es durà a terme un sopar i ball al restaurant Terrassa Club Nàutic Salou, en el decurs del qual es lliuraran els trofeus. Aquest està previst per dissabte 30 de novembre. La reserva i venda de tiquets es farà al mateix restaurant Terrassa Club Nàutic Salou, abans del divendres, 29 de novembre.

Segons ha assenyalat el regidor de l’àrea de Serveis Culturals, Xavier Montalà, “la finalitat és mantenir la tradició del nostre passat de la vila marinera que es rememora durant una setmana de pesca”. El regidor ha afegit que “aquest certamen és de caràcter lúdic i festiu, que permet compartir amb tots els participants un esperit de competitivitat sana”.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Cartell Festa del Calamar.jpg
Cartell Jornades Gastronòmiques del Calamar.png

Document Actions