Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

La Generalitat de Catalunya estudia incloure el Jaciment de “La Cella” dins la Ruta dels Ibers

divendres 12 gener 2018

L’alcalde acompanyat de membres del consistori, membres de la Generalitat i del Museu d’Arqueologia de Catalunya han visitat el jaciment per tal de veure els treballs duts a terme i seguir consolidant i adequant el poblat

 

Aquest matí, en una visita al jaciment ibèric de “La Cella”, l’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de membres del consistori, membres de la Generalitat i del Museu d’Arqueologia de Catalunya, han visitat el jaciment per tal de veure els treballs duts a terme durant el passat 2017 i seguir consolidant i adequant el poblat en un futur.

Així doncs, l’Ajuntament de Salou ha finalitzat el projecte de consolidació, adequació i museïtzació d’una part del Jaciment Protohistòric de “La Cella”, concretament diversos habitacles, gràcies a la feina que han dut a terme des del Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) del Departament d’història i història de l’Art de la Universitat Rovira i Virgili. Es tracta d’un dels edificis més ben conservats de tot el poblat ibèric i que presenta una planta sencera perfectament definida amb tot el seu perímetre complet.

Els treballs d’aquesta campanya 2017 han acabat aquest darrer trimestre de l’any i ha estat finançada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i per l’Ajuntament de Salou. Com ha explicat el director arqueològic del jaciment, Jordi Vilà, “no hi ha cap jaciment a les immediacions amb aquestes dimensions”, i ha afegit que “es tracta d’un jaciment de més de mitja hectàrea amb una vintena d’edificacions”.

D’altra banda, l’alcalde Pere Granados ha manifestat que “des de l’Ajuntament de Salou es té previst dedicar una part del pressupost de 2018 a seguir consolidant i adequant el jaciment de “La Cella”. Granados  també ha volgut aprofitar l’ocasió per fer una sol·licitud a la Generalitat de Catalunya per incorporar així  el jaciment de “La Cella” a la Ruta dels Ibers. Es tracta d’un projecte de turisme cultural coordinat des del Museu d’Arqueologia de Catalunya que té per objectiu donar a conèixer els principals jaciments ibèrics del país, així com els pobres que els habitaven. Actualment, la Ruta dels Ibers està formada per 17 jaciments ibèrics musealitzats. En un futur, també es preveu incloure el jaciment de “La Cella” dins el recorregut del Camí de Ronda i potenciar així un nou atractiu turístic del municipi. 

Finalment, el director dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Jordi Agràs, ha donat el suport per part de l’Ajuntament per recuperar el jaciment i continuar treballant conjuntament per mantenir el patrimoni històric del nostre territori.

A la visita a “La Cella” també hi ha estat presents la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Salou, Mª José Rodríguez; el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut; l’arquitecte municipal Josep Mª Ferran; el professor de la Universitat Rovira i Virgili i director de l’excavació, Jordi Diloli;  el director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Josep Manuel Rueda; la coordinadora de Territoris del Museu, Ana Maria Garrido; l’arqueòloga territorial dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat, Maria Adserias; i el membre del grup de recerca GRESEPIA, Ivan Cots.

Galeria d'imatges

petita_cella.jpg
P1070349.JPG

Document Actions