Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

La quarta Trobada d'escriptors i músics aragonesos, omple la Torre Vella de Salou

dissabte 30 juliol 2016

Enguany, Miguel de Cervantes, coincidint amb l'aniversari del quart centenari de la seva mort, ha estat la figura principal de l’acte

Prop de 200 persones van acostar-se ahir al vespre a la Torre Vella de Salou per retre un homenatge a la figura de Miguel de Cervantes i al riu Ebre, com a element i paisatge, que també va ser motiu literari en la seva més famosa i consagrada novel·la, i que va prendre forma en una trobada al voltant de la literatura i de la música aragonesa. Es tracta de la quarta edició d’aquest esdeveniment que organitza i coordina l’escriptora Bárbara Fernández Esteban i que va comptar amb la presència de l’alcalde i de diversos regidors, entre ells, la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez.

En el marc de la trobada el batlle, Pere Granados va voler dirigir unes paraules al President de l'Associació Aragonesa d'Escriptors, literats i poetes; als artistes i músics de la Rondalla de Salou,a més dels espectadors que es van acostar per gaudir de l’acte. Després de felicitar-los per la trobada literària va manifestar que “el motiu principal d'aquest acte és poder gaudir de la riquesa i la diversitat de la literatura i la narrativa aragonesa més actual mitjançant el recital literari que un seguit de bons amics i amigues d'aquesta ciutat (tots ells escriptors i artistes aragonesos) ens ofereixen i brinden, en aquest marc històric i simbòlic”. Per tant, va afegir, “és oportú i merescut agrair i felicitar a l'Associació Aragonesa d'Escriptors, a tots els escriptors i poetes que ens ofereixen aquest ventall de sensibilitats literàries; i també agrair la col·laboració de la Rondalla Aragonesa Jaume I de Salou”. Granados també va explicar que “per Salou és motiu d'orgull poder acollir aquesta trobada perquè els llaços històrics i culturals entre Aragó i Salou han estat i són tan forts i estrets que parlar de la cultura d'Aragó és també parlar de Salou i de la seva identitat”.

Entre els participants, hi havia Pilar Aguarón, Enrique Villagrasa González, Belén Gonzalvo, José Carrasco, José Ángel Monteaguado, Carmen Molinero i Bárbara Fernández Esteban. A més, l’acte –que va comptar amb nombrós públic- va estar amenitzat amb la música de la rondalla aragonesa de Salou Jaume I, la qual va interpretar diverses peces musicals.

Galeria d'imatges

aragonesos_portada.jpg
aragonesos.jpg
DSC_0183.JPG
DSC_0284.JPG

Document Actions