Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

La XXIV Festa del Rei Jaume I de Salou torna, un any més, per recordar la gesta històrica del monarca que conquerí Mallorca

dijous 29 agost 2019

El tradicional Mercat Medieval tindrà lloc del 5 al 8 de setembre als carrers del nucli antic i a la Plaça Bonet

El dissabte, 7 de setembre, es realitzarà la sortida del Rei i el seu seguici, on s’espera la participació d’unes 200 persones vestides d’època que desfilaran pels carrers del municipi

La XXIV Festa del Rei Jaume I arribarà el proper dia 4 de setembre amb una primera activitat especial que tindrà lloc a les 18.30 h. Serà una conferència, organitzada pel Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Salou, a la Biblioteca Municipal, amb el títol “Jaume I: objectiu Mallorca. Imatges del passat medieval, reflexos al present de Salou”, a càrrec d’Esther Lozano López, doctora en Història de l’Art.

A partir de dijous, dia 5 de setembre, residents i visitants podran gaudir d’una nova edició del Mercat Medieval, que s’instal·larà als carrers del nucli antic i a la Plaça Bonet de Salou. L’espectacle d’inauguració tindrà lloc el mateix dia 5, a les 11 del matí i, tot seguit, hi haurà diferents actuacions, tallers, contes infantils, música i dansa. L’horari d’obertura és, diàriament, de les 10.30 h fins a les 23 h. Fins al 8 de setembre, els carrers del cor del municipi s’ompliran de paradetes de venda de productes artesans de tipus alimentari, pa, coques, embotits, formatges, rebosteria; marroquineria, roba i complements, perfums, productes per fer rituals, etc.

També, del 5 al 8 de setembre, es realitzarà un campament medieval a la plaça del costat del Mercat Municipal, entre les 10.30 h i les 14 h i les 17.30 i les 21 h.

A la Plaça Bonet, en les mateixes dates, entre les 11 i les 23 hores, es faran tallers, demostracions d’oficis i hi haurà una zona gastronòmica. I un espai infantil, de 10.30 h a 23 h als jardins de la Biblioteca Pública Municipal, les activitats del qual són gratuïtes: tallers, jocs gegants i atraccions.

Del 5 al 8 també tindrà lloc la XXXIII Regata Rei en Jaume, organitzada pel Club Nàutic Salou.

El dissabte, 7 de setembre, està programada la sortida del seguici. Serà a les 19 h, des de la plaça del Teatre Auditori de Salou (TAS) i el recorregut s'iniciarà en aquest punt i continuarà per la Via Roma, el carrer Barcelona, la Via Aurèlia i la Torre Vella.

A les 20 h, el Rei Jaume I, acompanyat de la Reina Violant d’Hongria, i el seu seguici sortirà des de la Torre Vella i començarà un recorregut per la Via Aurèlia, Via Roma, carrer Barcelona, l’Espigó del Moll i la platja de Llevant.

I a les 21 h es podrà gaudir d’una gran actuació de tots els grups d’animació, exhibició eqüestre i espectacle de foc, també a la platja de Llevant.

El diumenge, dia 8 de setembre, a les 19h, tindrà lloc el III Torneig Horseball Jaume I a la platja de Llevant.

L’organització dels actes de la Festa del Rei Jaume I, així com del Mercat Medieval i les corresponents activitats al seu voltant és a càrrec de la Regidoria de Cultura i Festes i de la de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou.

Pel regidor de Cultura, Xavier Montalà, “la Festa del Rei Jaume I és una de les celebracions més genuïnes i atractives del nostre calendari, que compta amb la participació de molta gent de la vila en el seguici i també es admirada, encara, a les acaballes de l’estiu, per visitants que gaudeixen de la creativitat de l’ambientació dels espais urbans i dels actes lúdics que fan referència a una figura cabal, històricament”.

Així mateix, pel regidor de Dinamització Econòmica, Héctor Máiquez, “Salou rep un flux molt important de visitants els dies de la celebració del Rei Jaume I, un fet que possibilita que el comerç de la ciutat assoleixi un bon retorn”.

Cal recordar que l’any passat, al seguici del monarca, hi van assistir unes 200 persones vestides d’època i milers de salouencs i salouenques van poder gaudir de la representació de la sortida del Rei Jaume I cap a la conquesta de les terres de Mallorca, l’any 1229.

 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

REI JAUME I 4.jpg
REI JAUME I 3.jpg

Document Actions