Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Les Nits Daurades de Salou arriben al seu gran dia amb la processó i el gran castell de focs

dilluns 14 agost 2017

En total es llançaran uns 360 quilos de matèria en un espectacle pirotècnic que tindrà fins a 24 conjunts lumínics de la mà de la Pirotècnia Tomás

La processó en honor a la verge amb els mariners amb la imatge a espatlles es tornarà a repetir un any més

La Policia Local tallarà al trànsit el passeig Jaume I i el Miramar i es senyalitzaran itineraris alternatius

 

Amb l’arribada del 15 d’agost Salou dóna pas al seu dia gran de les Nits Daurades. Amb un caire més tradicional es durà a terme la processó (20.45h) en honor a la Verge que surt a espatlles de mariners i devots des de l’església Sta. Maria del Mar amb el seu habitual recorregut fins a l’Espigó del Moll per embarcar-se al mar.

Un cop finalitzada la missa i processó, al voltant de les 23 hores (Passeig Jaume I- Platja) es dispararà el castell de focs, la durada del qual es d’uns aproximadament setze minuts intensos i contundents, que dispara la pirotècnia Tomás. La regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, explicava que es llançaran més de 300 quilos de matèria reglamentada repartits en més de 7.775 unitats reunides en 24 conjunts espectaculars que dibuixaran al cel de la capital de la Costa Daurada les tradicionals palmeres, coreografies digitalitzades o figures especials com la cara de gat, galleda, papallona o cors.

Es tracta d’un espectacle pirotècnic composat de diferents seccions de foc aeri en les quals es combinen variats efectes de llum i color. Donarà inici a l’espectacle una primera fase impactant a la qual li seguiran unes altres que formaran nombroses pantalles molt coloristes, a diferents altures on s’inclouran totes les novetats tant nacionals com internacionals. Culminarà aquesta col·lecció amb una gran final de carcasses i volcans multicolor per tancar l’espectacle amb una sorollosa descàrrega de trons de titani. La combinació, el ritme, el color i l’espectacularitat seran les quatre parts fonamentals d’aquest espectacle de focs.

Un cop finalitzat el castell de focs, arrencarà la música dels salouencs “No Words” des de l’escenari ubicat a la Plaça de les Comunitats Autònomes.

  

Un dipositiu de més de 100 persones

Pel que fa al dispositiu de trànsit i seguretat de demà es preveu que es mobilitzin un centenar de persones entre els agents i patrulles de la Policia Local, a les que s’han de sumar els Mossos d’Esquadra a més dels voluntaris de protecció civil, bombers i ambulàncies i personal de la brigada i vigilància privada per tal de garantir la seguretat a la zona i coordinar el trànsit, així com voluntaris de la Patrulla Jove com a principals punts d’informació.

Cal destacar que demà, a partir de les 22 hores quedarà tallat al trànsit tant el passeig Miramar com el passeig Jaume I per tal de garantir la seguretat dels milers d’assistents a la cloenda de la festa de les Nits Daurades amb el llançament del castell de focs. Tot i que no es podrà circular per aquests dos passeigs s’habilitaran itineraris alternatius degudament senyalitzats.

El Centre de Coordinació d’Emergències estarà ubicat a la comissaria de Policia del mateix Passeig Jaume I. Aquest té com a missió la coordinació dels efectius interactuants durant el desenvolupament de l’espectacle pirotècnic per tal de garantir la seguretat de tots els visitants, els quals hauran de situar-se en les zones establertes per a aquests.

Galeria d'imatges

focs.jpg
RLM130815_477BX©.jpg

Document Actions