Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Macaco, el Consorcio, i Jeff Toussaint, grans protagonistes de les Nits Daurades de Salou 2018

divendres 27 juliol 2018

El dijous 9 d’agost es donarà el tret de sortida a les Nits Daurades amb el pregó a càrrec del Sr. Fernando de Yarza López-Madrazo, president d’Henneo-Heraldo de Aragón i president de l’Asociación Europea de Editores News Media Europe

Actuacions com les del Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou, l’espectacle de flamenc “fuego”, l’espectacle de folklore aragonès, o el Salou Art Festival es podran gaudir durant aquests dies juntament amb els elements culturals del tradicional seguici, la Nit del Foc i el gran castell de focs

El proper diumenge 5 d’agost arriba, un any més, la Festa Major d’Estiu de Salou amb un programa pensat tant pels salouencs/ques, com pels milers de turistes que es troben a Salou durant l’època estival. La regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, ha explicat que “sota aquesta idea la programació de les Nits intenta donar resposta a totes les edats, nacionalitats, cultures i inquietuds artístiques. Oferint música, ball, màgia, tradició, cultura, esport...”.

Les Nits Daurades aposten aquest any pels concerts de Macaco, i el Consorcio, entre molts altres actes com els focs d’artifici, la música, la cultura i la tradició, i les activitats infantils; tots ells articulen una programació amb més de 15 actes.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat que “es tracta d’una festa que compartim amb molts visitants durant aquestes dates, i és una bona manera de mostrar la hospitalitat dels salouencs, així com una mostra de la nostra cultura i tradicions”. Granados ha volgut agrair la participació tant de les entitats com de les diverses associacions del municipi implicades en la realització d’aquesta festa.

El tret de sortida es durà a terme al Xalet Torremar, Passeig Jaume I, el dia 9 d’agost, amb el pregó de festes a càrrec del Sr. Fernando de Yarza López-Madrazo, president d’Henneo-Heraldo de Aragón i president de l’Associació Europea de Editores News Media Europe. Tot seguit, una gran tronada marcarà l’inici de les festes.

Els plats forts d’aquestes Nits Daurades seran els concerts de Macaco i el Consorcio. Les actuacions tindran lloc a la plaça de les Comunitats Autònomes, al passeig Jaume I. La popular formació de Bilbao, actuaran el diumenge 12 d’agost a la plaça de les Comunitats Autònomes, on interpretaran una selecció dels seus millors 50 èxits com “Eres tú”, “Desde que tú te has ido” o “Frenesí”, “Amor de hombre”, “chaca cha del tren”, entre molts d’altres. Es tracta de cançons que han marcat tota una època de la joventut espanyola dels anys 90.

El dia 14 d’agost tindrà lloc el concert de Macaco, una barreja de rumba, reggae, i funk amb tocs electró de música hispanoamericana i de rumba. Es tracta d’un artista polifacètic ja que canta en diversos idiomes, entre ells el castellà, el portuguès, el francès, l’anglès, el català i l’italià. Macaco és un torrent d’energia amb el que els espectadors no podran deixar de ballar els seus grans èxits i el seu nou single, “Valientes”, extret del seu nou àlbum Back to the jungle, que te previst que vegi la llum a principis de 2019.

Dins del panorama musical també hi hauran els concerts que oferirà el Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou, a càrrec de Catalan Brass Philharmonic Quintet-Joficat, i el concert de clausura del festival de la mà de la Jove Filharmònica Catalana-JOFICAT; els quals tindran lloc al Passeig Jaume I (Espigó del Moll) i a la Plaça de les Comunitats Autònomes, respectivament. També es podrà gaudir de la segona trobada de batucades (divendres 10 d’agost); l’espectacle de flamenc “fuego” amb l’actuació de la companyia de Mónica Novillo (dijous 9 d’agost); una trobada d’Havaneres amb els grups Xicranda, L’Empordanet, i Port Bo (dimecres 8 d’agost); el Salou Art Festival (dissabte 11 d’agost); la gran ballada de sardanes (diumenge 12 d’agost), a més d’una mostra de Folklore Aragonès (divendres 10 d’agost).

La màgia arriba a Salou de la mà del mag i il·lusionista Jeff Toussaint, conegut per la seva aparició en el programa d’Antena3 “1,2,3, hipnotízame”, o en el programa de El Hormiguero. Toussaint disposa d’una gran trajectòria internacional de més de 27 anys actuant per a públic de diferents nacionalitats tant a espanya com a l’estranger. La màgia omplirà la Plaça de les Comunitats Autònomes el dia 13 d’agost a les 22 hores, on es reviuran moments màgics plens d’il·lusions i moltes sorpreses.

Els més petits, podran gaudir de les activitats infantils a la urbanització Xalets de Salou, on podran gaudir d’una tarda d’aigua i diversió el divendres 10 d’agost. El diumenge 12 d’agost, tindrà lloc la nit del foc, amb el correfoc que sortirà de la font lluminosa i recorrerà tot el passeig Jaume I fins arribar a les fonts Cibernètiques. Els elements festius del municipi sortiran des de la plaça de les Comunitats Autònomes  fins a l’Espigó del Moll el dimarts 14 d’agost a partir de les 20h.

El dimecres 15 d’agost, com ja és tradició, tindrà lloc la Missa de Festa Major a les 20h, i la posterior Processó de la Mare de Déu a les 20.45 hores, sortint des de l’Església Sta. Maria del Mar fins el Passeig Miramar i fins l’Espigó del Moll on s’iniciarà la processó marítima. Un cop a terra, continuarà pel passeig Jaume I fins a l’alçada d’aquest monument. La traca final la posarà el Gran Castell de focs d’artifici. A continuació, es podrà gaudir de la música de l’orquestra Juniors a la Plaça de les Comunitats Autònomes.

Fitxers adjunts

Document Actions