Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Salou acull, aquest divendres, el primer festival de cultura i música d’Ucraïna

dimecres 11 setembre 2019

Es farà a la plaça de les Comunitats Autònomes, de les 18 h fins a les 22 h, i inclourà balls, cançons, artesania, gastronomia i dolços típics; concurs de roba brodada i tallers infantils

L’organització és a càrrec de l’Associació cultural ucraïnesa Djerelo, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou, Consolat General d’Ucraïna a Barcelona i Patronat de Turisme de Salou

Salou acull aquest divendres, dia 13 de setembre, des de les 18 a les 22 hores, a la plaça de les Comunitats Autònomes, el primer festival de música i cultura d’Ucraïna. L’organització és a càrrec de l’Associació cultural ucraïnesa Djerelo, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou, Consolat General d’Ucraïna a Barcelona i Patronat de Turisme de Salou.

Aquest esdeveniment de cultura ucraïnesa té com a finalitat i interès principal el fet de donar a conèixer el país d’Ucraïna i la seva identitat, així com la seva cultura i tradicions. El festival forma part d’una gira prevista per realitzar en tres localitats de Catalunya: Malgrat de Mar, Barcelona i el mateix municipi de Salou.

La programació inclourà una desfilada amb música folklòrica i vestuari tradicional; una exhibició musical, balls i cançons nacionals ucraïneses; una desfilada de moda actual ucraïnesa; animació, tallers d’artesania i pintura pels infants; mercat d’artesania; mostra de gastronomia, en viu i en directe; dolços típics del país i concurs de roba brodada. Tots els actes són de caràcter gratuït.

Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, "des del govern, tenim la voluntat d'impulsar iniciatives i activitats de dinamització cultural al carrer, presentant cultures i països diversos que ens apropin a les seves tradicions i identitat".

Així mateix, segons el batlle, “atès que la nostra intenció és promoure el Salou cosmopolita i integrador com a lloc d’acollida i de trobada de cultures i països, la proposta d’organització per part del Consolat d’Ucraïna d’activitats tradicionals, exhibicions i espectacles musicals i d’animació infantil; mostra gastronòmica i d’artesania d’aquest país, esdevé en la línia del programa i estratègia de promoció interior i exterior de Salou”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura i Festes, Xavier Montalà, ha manifestat que “tot allò que contribueixi a enriquir i a fer gran Salou, amb nous elements d’intercanvi cultural, serà sempre benvingut. Aquesta iniciativa ens agrada perquè és una experiència nova i enriquidora que farà que coneguem la cultura ucraïnesa i la seva gent. Ucraïna és un país important per Salou i, per aquest motiu, donem una gran benvinguda a aquest festival".

Ucraïna és un país gran d'Europa de l'Est conegut per les seves esglésies ortodoxes, la costa del mar Negre i les seves muntanyes rocalloses. A Kiev, la capital, hi destaca la catedral de Santa Sofia, amb la seva cúpula daurada i els seus frescs i mosaics del segle XI. En front del riu Dniéper es troba el complex monàstic de Kiev Pechersk Lavra, un lloc de peregrinatge cristià on es conserven relíquies de tombes d'orígen escita i catacumbes amb restes momificades de monjos ortodoxes. 

 

Galeria d'imatges

Ucraïna 4.jpg
Ucraïna 3.jpg
Ucraïna 2.jpg

Document Actions