Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Salou celebra demà el dia gran de la Festa Major del 30 d’Octubre amb la plantada d’arbres, la paella popular i l’esclat de focs

dimarts 29 octubre 2019

La programació de la jornada comptarà, també, amb la missa a Santa Maria del Mar i posterior ofrena floral; així com amb la cercavila d’elements festius i el sopar de germanor, entre d’altres

L’Ajuntament de Salou celebra demà dimecres el dia gran de la Festa Major del 30 d’Octubre, amb una plantada d’arbres en commemoració a la tercera dècada transcorreguda des de la segregació del municipi. Es plantaran trenta arbres, un per cada any des del naixement de Salou com a ciutat. L’acte tindrà lloc a les 9.30 hores del matí, al Passeig 30 d’octubre, a la zona d’Emprius.

Aquest mateix dia, a les 11 hores, també es podrà gaudir d’un esmorzar popular al Passeig Jaume I -davant del Patronat Municipal de Turisme-, a càrrec de l’Associació d’Amics 30 d’Octubre, amb el patrocini de 4R Gastrobar.

Tot seguit, a les 12 h, es realitzarà la cerimònia religiosa, a l’Església de Santa Maria del Mar. Un cop finalitzada, es procedirà a l’ofrena floral.

A les 12.30 h, s’iniciarà la cercavila d’elements populars, que serà l’encarregada d’enllaçar la missa amb la gran paella popular, fins arribar al parc de Manuel Albinyana. L’acte comptarà amb la participació dels Canons d’en Pascual, els Gegants, els Nanos, la Mulassa, el Ball de Bastons, el Ball d’Espases, el Ball de Pastorets, el Ball de Panderos i la Morena de Salou. A més, durant la cercavila, els nens i nenes que ho desitgin podran regalar el seu xumet a la Morena.

Es podrà participar del dinar de les 14 h pel preu de 2 euros per persona. Després de la paella popular, es procedirà al tradicional llançament de coets, a càrrec de l’Associació d’Amics 30 d’Octubre. També es podrà gaudir de ball amb orquestra.

En finalitzar el dia, tindrà lloc l’esclat de focs, a les 21 hores, al Passeig Jaume I (davant de les Fonts Cibernètiques); i el sopar 30 d’octubre, al Restaurant La Terrassa del Club Nàutic, a les 21:30 h. L’organització d’aquests dos actes també anirà a càrrec de l’Associació d’Amics 30 d’Octubre.

 

Document Actions