Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Salou celebra la nit de Sant Joan amb música en viu i tres fogueres a la platja

dimecres 19 juny 2019

S’organitzen dues revetlles, la gran amb l’orquestra La Fania i la revetlla jove a la platja de Ponent amb l’actuació dels Dj’s Joan Monty, D-Lort i Nick Wolder

L’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou, conjuntament amb l’àrea de Lleure i Joventut, organitzen un any més un conjunt d’activitats per gaudir de la nit més llarga de l’any, la tradicional revetlla de Sant Joan, el proper diumenge 23 de juny i per donar la benvinguda a l’estiu amb una triple foguera al llarg de la platja.

Entre els actes programats, cal destacar la cercavila de les bèsties de foc i els elements festius  a les 20h, amb sortida des de la Font Lluminosa de La Morena i el Xaloc, i des del Club Nàutic de Salou del Ball de Diables i les Bruixes “Latemó”, els quals s’ajuntaran a La plaça de les Comunitats Autònomes. També tindrà lloc l’arribada de la Flama del Canigó a la plaça de les Comunitats Autònomes, on les pubilles i l’hereu de Salou seran els encarregats d’anar-la a buscar i posteriorment encendre a Salou el pebeter. Aquest acte central, acompanyat de la lectura del Missatge de Foc de Sant Joan, tindrà lloc a les 21.30 hores a la Plaça de les Comunitats Autònomes. Seguidament es podrà gaudir de la ballada de sardana “Salou Ciutat Pubilla” de la mà de l’Associació Sardanista Contrapunt d’Onades.

Ja per la nit, a partir de les 22 hores, la Morena i el Xaloc de Salou seran els encarregats de portar la flama i realitzar l’encesa de la foguera situada a la Platja de Llevant a l’alçada del Carrer Verge del Pilar a partir de les 22.30 hores. A continuació les pubilles i l’hereu de Salou encendran la foguera de la Platja de Llevant, a l’alçada de la Plaça de les Comunitats Autònomes. I per últim, el Ball de Diables Maleïts i les Bruixes ‘Latemó’ de Salou seran els encarregats de portar la flama i encesa de la foguera situada a la Platja de Ponent-Espigó de Moll. Tot seguit, a les 23h gran revetlla popular amb l’orquestra La Fania a la plaça de les Comunitats Autònomes.

Pel que fa als actes que organitza Joventut, aquests comencen a partir de les 23 hores amb la música i la Revetlla Jove que busca atreure un públic més jove amb l’actuació dels Dj's Joan Monty, D-Lort i Nick Wolder, a la platja de Ponent, al voltant de l’Espigó del Moll.

Les àrees de Serveis Culturals, i de Lleure i Joventut, la Policia Local Salou i Protecció Civil insten a adquirir les màximes precaucions en la manipulació de petards i en l’encesa de fogueres. Recorden també la Campanya Revetlles amb Precaució realitzada per la Generalitat de Catalunya que es pot consultar al web amb tots els consells que ja s’han explicat a diferents escoles de Salou a través de xerrades divulgatives. Recordem també que el telèfon únic d’emergències, és el 112. En acabar la revetlla, un equip especial de neteja passarà per les platges de Salou per deixar-les a punt per als banyistes de l’endemà.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Cartell revetlla jove Sant Joan.jpg
Cartell Sant Joan.jpg

Document Actions