Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Salou celebra les Festes del Pilar 2019 amb un gran ventall d’activitats per a tota la família

dijous 10 octubre 2019

Des d’avui dijous, dia 10 d’octubre, i fins aquest proper diumenge, dia 13, l’Associació Cultural Aragonesa del municipi ha organitzat un conjunt d’actes, com l’ofrena a la Verge del Pilar i el festival folklòric

L’entitat també organitza, aquest dissabte, dia 12, un dinar festiu

L’Associació Cultural Aragonesa de Salou, amb la col·laboració de l’Ajuntament, organitza les Festes del Pilar 2019, que se celebren a partir d’avui dijous, dia 10 d’octubre, i fins aquest diumenge, dia 13, amb un gran ventall d’activitats per gaudir en família i amb amistats.

Aquesta tarda es donarà el tret de sortida a la celebració, amb un Campionat de Guinyot, a les 16:15 hores. La festa continuarà demà divendres, dia 11, amb el tradicional sopar del soci, a les 21 hores, a la seu de l’Associació Cultural Aragonesa. Les reserves es poden fer al correu electrònic aragonensalou@hotmail.com; o a través de la pàgina de Facebook de l’Associació Cultural Aragonesa.

Dissabte, se celebrarà el dia gran de les Festes del Pilar, amb l’ofrena de flors a la Verge, a l’Església Sant Ramon, situada al c. Major de Salou, a les 9:30h. Tot seguit, es procedirà a la celebració de la misa baturra, amb la participació del grup “Jaume I”, de l’entitat salouenca.

Un cop finalitzada la cerimònia litúrgica, es durà a terme la Ronda des de la mateixa l’església fins arribar al Teatre Auditori de Salou (TAS); passant pel carrer Major, c. Barcelona i Via Roma. Durant aquesta caminada, es ballaran “jotas rondaderas”, a càrrec del grup “Jaume I”.

Un cop al TAS, les persones assistents podran gaudir del festival folklòric, a càrrec del mateix grup salouenc, que començarà a les 13:30 hores. Durant l’actuació, s’interpretaran “jotas de estilo”, “estribillos” i “bailes regionales”, que recordaran Aragó, com són: “Gigantes y Cabezudos”, “Sitio de Zaragoza”, “Repetida de Teruel” i “Bolero de Caspe”.

També se sortejarà un quadre donat pel pintor Antonio Cabello. L’artista, que va formar-se al taller del seu pare i mestre escultor, Manuel Cabello Pastor, i a l’escola d’art i ofici de Còrdova, es va traslladar a Salou l’any 1977, on actualment resideix.

El dinar del Pilar culminarà la jornada, amb un menú a base de carn i un pastís tradicional de les festes, que es podrà degustar a les 15 hores. Els més petits també podran optar pel menú infantil.

El darrer acte de les Festes serà la X edició de la passejada popular pel Camí de Ronda, aquest diumenge, dia 13 d’octubre, a les 9 hores. Les persones apuntades sortiran des de la plaça de la Pau, i un cop finalitzada la caminada podran gaudir d’un esmorzar amb pernil de Terol i pa amb tomàquet. Les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic aragonensalou@hotmail.com; i a través de la pàgina de Facebook de l’Associació Cultural Aragonesa.

Document Actions