Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Salou celebrarà el gran dia de les Nits Daurades amb la tradicional processó i el gran castell de focs d’artifici

dimecres 14 agost 2019

En total, es llançaran uns 380 quilos de matèria repartits en més de 6.000 unitats, des de diferents punts de la platja

Un any més, la Confraria de Pescadors serà l’encarregada de portar a espatlles la Mare de Déu durant la processó

La Policia Local tallarà al trànsit el passeig Jaume I i el passeig Miramar i es senyalitzaran itineraris alternatius. A més, s’habilitaran unes 1.500 places d’aparcament

Demà dijous, 15 d’agost, Salou celebrarà el Dia Gran de la Festa Major d’estiu. Es durà a terme la missa de Festa Major, la processó en honor a la Verge i el castell de focs d’artifici, tres esdeveniments de caire tradicional que tancaran la programació d’actes de les Nits Daurades 2019.

A les 20 hores, tindrà lloc la Missa Solemne de Festa Major, a l’Església de Santa Maria del Mar, des d’on sortirà la processó en honor a la Mare de Déu, a espatlles dels membres de la Confraria de Pescadors, com ja és tradició. Un cop a l’Espigó del Moll, a les 21:30 hores, s’iniciarà un tram de la processó per mar, portant la Verge a la tradicional barca a rems per part dels pescadors. Un cop finalitzat aquest recorregut, la processó continuarà pel Passeig, i fins arribar al Monument de Jaume I.

En aquest indret, totes les persones assistents al tradicional acte podran gaudir del gran castell de focs d’artifici, la durada del qual és d’uns trenta minuts, aproximadament, que dispararà la Pirotècnia Tomas SL.

Segons explica el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, “es llançaran 380 quilos de matèria reglamentada, repartits en més de 6.000 unitats, des de diferents punts de la platja”. Montalà ha definit l’espectacle com “una combinació de ritmes i colors que deixarà tot el públic amb un bon sabor de boca”.

És tracta d’un castell de focs intens que inclou un llançament de carcasses de gran calibre de doble anell, tricolors, de doble apagat (tipus fantasma), carcasses d’un brillant Kamuro, dàlies amb centre, meduses, carcasses de llàgrimes i focs digitals, amb tancaments de secció  potents. L’espectacle finalitzarà amb un acolorit llançament de carcasses de gran calibre.

Un dispositiu de més de 100 persones

Pel que fa al dispositiu de trànsit i seguretat de demà es preveu que es mobilitzin un centenar de persones entre els agents i patrulles de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, a més de bombers i ambulàncies i personal de la brigada i vigilància privada, per tal de garantir la seguretat a la zona i coordinar el trànsit.

Aquest any també es tallarà el trànsit tant al passeig Miramar com al passeig Jaume I, per tal de garantir la seguretat dels milers d’assistents, moments abans de la processó, així com durant la cloenda de la festa de les Nits Daurades amb el llançament del castell de focs, quedant restablert el trànsit un cop finalitzi l’espectacle pirotècnic. Tot i que no es podrà circular per aquests dos passejos s’habilitaran itineraris alternatius degudament senyalitzats.

El Centre de Coordinació d’Emergències estarà ubicat a la comissaria de Policia del mateix Passeig Jaume I. Aquest té com a missió la coordinació dels efectius interactuant durant el desenvolupament de l’espectacle pirotècnic, per tal de garantir la seguretat de tots els visitants, que hauran de situar-se en les zones establertes per a ells.

Cal recordar, també, que s’han habilitat un total de 1.500 places gratuïtes en els aparcaments dissuasius d’Emprius, i en el solar adjunt a l’Escola Elisabeth, el del sector 01, amb accés des del Vial de Cavet.

Galeria d'imatges

Fotografia de la Mare de Déu.jpg

Document Actions