Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Salou convoca el X Premi de Recerca Pictòrica Memorial José Luís Rubio Sáez

divendres 13 abril 2018

L’obra guanyadora s’endurà els 7.000 euros de premi i comptarà amb una exposició durant el juliol i agost a la Torre Vella del municipi

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb la Regidora de Cultura i Festes, Maria José Rodríguez, i un del fills de José Luís Rubio Sáez (Estructuras Ferru S.A.) José Miguel Rubio, han presentat avui en roda de premsa el X Premi de Recerca Pictòrica Memorial José Luís Rubio Sáez. L’Ajuntament de Salou –a través de Cultura- organitza aquest premi que té periodicitat biennal, amb l’objectiu de fomentar l’experimentació, la innovació i la reflexió en l’àmbit de la pintura referides tant a qüestions de tipus formal com de contingut gràcies al suport del mecenatge de l’empresa privada la qual està recolzant aquest premi pictòric des de l’any 2000.

L’alcalde, Pere Granados, ha manifestat que “és un referent al món de les arts plàstiques tant per la qualitat de les obres com pel rigor del premi, avalat per un jurat de gran prestigi i de solvència contrastada”. L’alcalde també ha volgut agrair la implicació de la família mecenes, a més de totes les parts que fan possible la continuïtat d’aquest premi molt consolidat dins el panorama de l’estat espanyol i al qual s’hi presenten habitualment un centenar d’artistes.

L’obra guanyadora, que passarà a formar part del fons d’art municipal, a més d’endur-se el premi de 7.000 euros, s’exposarà junt amb les obres seleccionades en una mostra que es podrà veure durant el juliol i l’agost a la sala d’exposicions de la Torre Vella. També hi haurà dos accèssits; l’un dotat amb 2.000 euros i un altre amb 1.000 euros més.

La regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, ha assegurat que “amb aquest premi seguim apostant pel creixement de la cultura a Salou i sobretot per l’experimentació pictòrica i la difusió de l’art contemporani”.

El jurat del premi està format pel periodista i crític d’art, Josep Mª Cadena; el galerista i arquitecte, Antoni Pinyol; el director del MACBA (Museu d’art Contemporani de Barcelona), Ferran Barenblit; la cap de les col·leccions d’art de la Fundació “La Caixa”, Nimfa Bisbe; i el crític, editor de la Revista Bonart i promotor cultural, Ricard Planas.

A la roda de premsa també hi ha estat present José Miguel Rubio, fill del mecenes del premi -José Luis Rubio Sáez- qui ha volgut agrair el suport de l’Ajuntament i de tots els que fan possible que hi hagi  cada dos anys “un premi de pintura de prestigi a Salou, en mans de professionals”.

Les inscripcions s’obriran el proper dilluns 16 d’abril i la recepció de dossiers es podran lliurar a partir del 3 de maig, fins el 31 de maig. En aquest premi podran participar tots els artistes de qualsevol nacionalitat majors de 18 anys que resideixin a territori espanyol. Cada artista podrà presentar una única obra recent que no hagi estat premiada en cap altre certamen. L’organització manté el blog www.premisaloupintura.blogspot.com on es disposa de tota la informació relativa al premi com les bases que es podran consultar / descarregar, juntament amb la informació addicional d’ajuda a la generació del dossier que el concursant ha de presentar. També ofereix la possibilitat d’enviar consultes a la organització. Així mateix es tracta d’una eina de múltiples utilitats on es trobarà informació del perfil i trajectòria d’aquests Premi, notificacions del resultats de les diferents fases i del punt del procés de desenvolupament del concurs. La voluntat dels organitzadors és facilitar la presentació i elaboració de dossiers als participants així com la comoditat  i agilitat a l’hora de que el jurat pugui valorar les obres.  El veredicte del jurat es farà públic en l'acte d'inauguració de l'exposició i de lliurament de premis previst per al 14 de juliol.

Galeria d'imatges

petita_x_premi.jpg
IMG_20180413_114243_resized_20180413_114335783.jpg
IMG_20180413_115348_resized_20180413_124059652.jpg

Document Actions