Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Salou manté la tradició del mercat de Sant Jordi i organitza activitats culturals al voltant de la figura del llibre i la rosa

dimecres 10 abril 2019

També s’organitzen un conjunt d’actes previs com ara tertúlies amb escriptors o presentacions de llibres

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou ha publicat el programa d’actes pel proper dimarts 23 d’abril, dia de Sant Jordi, que incorpora una gran varietat d’activitats culturals i lúdics per celebrar aquest dia tant assenyalat i amb el centre neuràlgic a la Plaça de Sant Jordi on es durà a terme la tradicional venda de llibres i roses. En paral·lel, a la festa i des del proper dilluns 15 d’abril i fins al dissabte 27 d’abril diversos  aparadors dels establiments de Salou es decoraran a través de la campanya ‘Sant Jordi, aparadors literaris’.

A partir de les 9.30h es representarà l’obra ‘Sant Jordi, la princesa, la rosa i el Drac’ un espectacle infantil que es basa en el conte que porta el mateix nom i que posa en escena la Factoria Bram; a les 12h la cobla Cossetània amenitzarà una gran ballada a de sardanes i ja de cara a la tarda, a partir de les 17h l’espectacle de pallassos i màgia Track a Track actuaran per a tots els públics amb jocs participatius on posaran a prova  les habilitats dels presents; mentre que a partir de les 18h actuaran els elements festius i tradicionals del municipi amb l’actuació del  Ball de Pastorets, Ball de Bastons, la Mulassa, els Nanos, la Geganta Elisabeth i les Manotes de Salou; mentre que a les 19h l’Associació Salou Teatre Grup Okupa amb la participació del Ball d’Espases de Salou representaran ‘La increïble història de Sant Jordi’.

Però a més, durant tot el dia, hi haurà activitats pels nens i nenes amb un estand a càrrec del Club Xic’s de Salou on es podrà recollir un punt de llibre i de cara a la tarda es podrà gaudir del taller: “crea la teva rosa dolça”. També estaran presents el Rocky i la Confetina, les mascotes del Club.

I també al jardí de la Biblioteca Pública Municipal de Salou a partir de les 18.00h s’organitza un concert del conjunt de guitarres, duos de flauta i de percussió a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Salou. Acte obert a tota la ciutadania. I durant tot el dia es durà a terme l’inici de la 5a edició del  bibliOjOc, el joc de preguntes sobre el món dels llibres, que es planteja cada setmana d'abril a octubre amb punts acumulatius i premis mensuals per als guanyadors; amb una sorpresa per a tothom que s’acosti a la Biblioteca per participar dels actes i obsequi-recordatori per a aquells usuaris i usuàries que a més facin ús del servei  de préstec de llibres.

Actes previs i posteriors

Per escalfar motors, des de la biblioteca s’han programat un conjunt d’activitats: d’una banda dues tertúlies amb l’escriptor Jordi Molist (dimecres 17 a les 18.30 h) dins del Club de Lectura per conversar sobre la novel·la Promet-me que seràs lliure i els seus nous projectes; o el dijous, 18 d’abril a les 19.00 amb la presentació del llibre Arena en los zapatos. Salou.Otra mirada  a càrrec de la seva autora, Belén Gonzalvo Navarro. 

I un cop passat Sant Jordi, també dins del Club de lectura tertúlia amb Marta Magrinyà (dimecres 24 d’abril a les 18.30h) per conversar sobre la seva novel·la La força del vent. Mentre que divendres 26 i dissabte 27 tindrà lloc la Festa dels contes i la lectura 2019 dedicada enguany a un clàssic modern de la literatura infantil i juvenil, Harry Potter i la pedra filosofal on es complementaran les activitats amb una gimcana amb concursos i proves plantejades pel professor de màgia de Hogwarts (per a nens i nenes d’entre 8 i 11 anys amb places limitades per ordre d’inscripció) i el dissabte a les 11 del matí jocs, màgia, manualitats i reptes per introduir els més petits de la casa al món fantàstic i meravellós dels llibres de Harry Potter. Es tracta d’un conjunt d’activitats adreçades al públic familiar.

Galeria d'imatges

Sant Jordi Salou 2019 TRIPTIC v0 PRINT-01.jpg
Sant Jordi Salou actes complementaris.jpg
Sant Jordi Salou dia 23.jpg

Document Actions