Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Salou ofereix unes Nits Daurades amb actes per a tots els públics i tres grans concerts gratuïts

dimarts 30 juliol 2019

El programa festiu ha estat presentat avui pel regidor de l’Àrea de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i per l’alcalde de Salou, Pere Granados

El batlle ha destacat ’la cultura tradicional i popular com a element que dona personalitat al nostre poble’, referint-se als grups i entitats del teixit associatiu salouenc que participaran a la Festa

El programa de les Nits Daurades, que se celebraran del 8 al 15 d’agost, ha estat presentat aquest matí per l’alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor de l’Àrea de Serveis Culturals, Xavier Montalà. Seran actes per a tots els públics, infants i adults, que inclouran tres concerts amb artistes de renom, totalment gratuïts. En aquest sentit, Javier Gurruchaga, de l’Orquesta Mondragón, actuarà el proper 12 d’agost, a les 22 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes. També el grup canari Efecto Pasillo serà el protagonista el dimarts, dia 13 d’agost, a les 22 h, al mateix indret. Abans, però, actuaran els teloners de la Banda L.A. Vamps de Salou. I Maldita Nerea, dels grans del panorama musical, actuarà el dimecres, 14 d’agost, a la mateixa emblemàtica plaça.

El pregó inaugural tindrà lloc el proper dijous, dia 8 d’agost, a les 20.45 h. al Patronat de Turisme, Xalet Torremar, al Passeig Jaume I. El pregoner d’enguany serà Carlos Romero Dexeus, director d’Investigació, Desenvolupament i Innovació Turística de SEGITTUR, una persona del territori molt vinculada al turisme, segons ha asenyalat l'alcalde Granados. Es dona el cas que SEGITTUR acaba de realitzar la diagnosi de Salou per tal de treballar cinc importants eixos perquè la ciutat esdevingui destinació turística intel·ligent, amb la seva certificació. 

Tot seguit, es donarà pas a la gran tronada d’inici de festes. I, a continuació, a les 22 h, a la plaça de les Comunitats, Los 40 Pop –Concert de Nil Moliner. Després, los 40 on Tour, amb Adrià Ortega i Neus González.

El divendres, dia 9 d’agost, Festa Holi by Los 40, amb Adrià Ortega, a les 19 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes. I a les 23 h, al mateix lloc, espectacle de màgia Rodney James Piper: The Greatest Showmen.  

Del 8 al 15 d’agost residents i visitants podran gaudir d’allò més amb actes d’allò més variats, populars i festius: folklore aragonès, sardanes, trobada de batukades, correfocs, concerts de música clàssica, i espectacles infantils. També cal destacar que hi haurà actes previs a les Nits Daurades, que es faran el dimarts, 6 d’agost, i el dimecres, dia 7, i que seran de caire musical.

El moment culminant de les Nits Daurades arribarà el proper dijous, 15 d’agost, Festivitat de la Verge. A les 20 h tindrà lloc la missa de Festa Major a l’Església de Santa Maria del Mar. A les 20.45 h, els devots podran admirar la tradicional processó de la Mare de Déu. I a les 23, hores, arribarà el gran castell de focs d’artifici, al Passeig de Jaume I. Tot seguit, actuació de l’Orquestra La Privada.

Per l’alcalde del municipi, “les Nits Daurades són un gran aparador per exhibir allò que som i que sentim com a poble”. També destaca “la cultura tradicional i popular com a element que dona personalitat a Salou”.

El pressupost de les Nits Daurades és d’una mica més de 200 mil euros.

Fitxers adjunts

Document Actions