Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Salou prepara per aquest final de novembre la festa i les jornades gastronòmiques del Calamar

dilluns 20 novembre 2017

Pel que fa a la ruta de degustacions gastronòmiques, vuit restaurants se sumen als menús amb calamar del 24 de novembre al 3 de desembre

Pel que fa a la festa, les inscripcions del concurs de pesca ja estan obertes a la regidoria de Cultura de 10 a 14h de dilluns a divendres

 

Salou prepara per aquesta recta final de novembre la tradicional cita amb el calamar. D’una banda, continuen les jornades gastronòmiques dedicades a aquest mol·lusc i també, en paral·lel, se celebra des del Club Nàutic la festa de la pesca.

En aquesta nova edició seran vuit de restaurants locals els que elaborin menús amb calamar i que participaran en aquesta iniciativa per tal d’oferir un producte i servei de qualitat; es tracta de restaurant que obren tot l’any al municipi i que han apostat per introduir aquest cefalòpode a les seves cartes. Tots aquells que ho desitgin podran degustar algun dels menús del calamar del 24 de novembre al 3 de desembre ambos inclosos als següents restaurants: O Mar Restaurant, Le Sommelier, 4R Gastrobar, La Morera, Gastrobar Cook and Travel, Deliranto Alucinaciones Gastronómicas,  Bandarra 2.0 i Gran Cafè Portofino.

Per la regidora de Promoció i Dinamització Econòmica, Martina Fourrier, “és una molt bona oportunitat perquè els restauradors del municipi ofereixin les seves propostes culinàries basades amb un producte tan mariner com es el calamar als seus comensals” i recordava com “tenim davant nostre una bona llista de restaurants que obren tot l’any i aposten per oferir una mostra de qualitat de la gastronomia local a través d’aquest producte temàtic”.

Els interessats en informar-se dels diferents menús i preus poden consultar un llibret que s’ha editat i que es pot descarregar a la pàgina web de l’Ajuntament, a més de trobar-se al facebook i twitter del Salou Food Experience.

La festa, al mar

D’altra banda, i en el marc de la temàtica del calamar, el proper dilluns 27 de novembre s’iniciarà una nova edició de la festa que fins al dissabte 2 de desembre reunirà als aficionats del món de la pesca del municipi al voltant d’aquesta trobada que organitza la Regidoria de Promoció i Dinamització Econòmica, i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou conjuntament amb el Club Nàutic del municipi. La festa que es desenvolupa al voltant de la pesca, es de les més antigues amb 43 anys de vigència.

Aquesta festa es desenvoluparà a partir del proper dilluns 27 tal com marquen les bases del concurs. El tret de sortida tindrà lloc com és habitual al Club Nàutic a partir de les 15:15 hores i fins a la posta de sol. El temps límit de presentació en el control de pes, serà les 18.45 hores. Es manté un any més la prohibició de la pesca al curri així com una única categoria de participants amb un màxim de 4 persones (3 tripulants i el patró). Si el dia d’inici es presenten 5 o més embarcacions d’un únic tripulant, es crearà una segona categoria d’un sol tripulant.

Per la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, “un any més seguim endavant amb la Festa del Calamar celebrant la 43 edició i es un gran privilegi poder mostrar tant als salouencs com als que ens visiten com es pesca aquest producte de forma manual i artesanal”.

Com ja és tradicional, els horaris d’inici i finalització del temps de pesca s’avisaran  amb el llançament d’un coet. Aquest any, es repartiran trofeus  al 1r, 2n i 3r, al patró de cada categoria i record commemoratiu a la resta de participants. A més s’atorgaran els següents trofeus: el calamar més gran –per part del Club Nàutic-  i un altre premi per a aquell que pesqui el major nombre de calamars –per part de la Societat de Pesca de Salou. També s’adjudicarà la calamarera d’or a aquell patró que hagi guanyat el concurs durant dos anys seguits o bé quatre alterns, a comptar des del 2010.

El sistema de puntuació serà el següent:

CALAMARS …………. 100 Punts

SÍPIES ………………….. 20 punts

POPS ……………………  10 punts

En cas d’empat, es decidirà el desempat tenint en compte el nombre de calamars capturats; i en cas de persistir l’empat, el pes d’aquests.

Un cop finalitzada la festa, es durà a terme un sopar i ball al restaurant del Club Nàutic en el decurs del qual es lliuraran els trofeus. Aquest està previst per dissabte 2 de desembre a les 21.30h. La reserva i venda de tiquets es farà al mateix Restaurant del Club Nàutic Salou. Les bases es troben  a la pàgina web de l’Ajuntament.

Fitxers adjunts

Document Actions