Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Salou se suma a la celebració del Dia Mundial de la poesia

S’ha llegit el poema de Narcís Comadira ‘Les quatre paraules’ en nou llengües

dimecres 21 març 2012

La sala Mediterrània del TAS ha estat l’escenari de la celebració aquest migdia del Dia Mundial de la Poesia ; un acte organitzat pel Servei Local de Català a través del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) conjuntament  amb la  Institució de les Lletres Catalanes, UNESCOCAT, i els serveis territorials de Cultura a Tarragona. Precisament ha estat el director dels SSTT, Jordi Agràs, l’encarregat d’obrir l’acte titllant la poesia de “pobre nena rica”. A més, Agràs, ha destacat la importància d’aquest Dia perquè si amb la lectura del poema de Narcís Comadira ‘Les quatre paraules’ “aconseguim que altres persones descobreixin la poesia i també el valor del català com a llengua poètica alguna cosa haurem fet”, ha assenyalat.

Per la seva part, la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, ha volgut destacar com “la convivència és un dels pilars a fomentar en la nostra ciutat, on conviuen més de 100 nacionalitats i  la diversitat de llengües és un fet” a més de destacar que a través de la lectura del poema de Comadira hi ha “una bona mostra del resultat  de la feina aconseguida a classe entre professors del Servei Local de Català de Salou, alumnes i voluntaris, amb independència de la seva edat i procedència vers aquest gènere de la literatura,  la cultura i la cohesió social”.

 En acabar els parlaments diferents persones han llegit el poema  en català, castellà, urdú, italià, euskera, àrab, romanès, entre d'altres llengües per part d'alumnes del servei local de català  i del vicepresident de l'Esplai de la gent gran de la Caixa.

A l'acte també hi ha assistit la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, i de la Directora  del Centre de Normalització Lingüística a Tarragona, Sra. Rosa Ibarz, a més de la responsable del Servei Local de Català, Marisol Solano. 

 

Galeria d'imatges

DSCN5168.JPG
DSCN5168.JPG

Document Actions