Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Salou se suma a la Xarxa de Municipis IPHES

dilluns 19 març 2018

L’objectiu és posar en valor la col·laboració amb els ens locals amb activitats de recerca i socialització per apropar la ciència a la societat

14 localitats que destaquen pel seu compromís amb aquest centre d’investigació han rebut avui els primers reconeixements

Salou passa a formar part de la Xarxa de Municipis IPHES, un teixit creat per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, i compromès amb el territori per tal de posar en valor la col·laboració amb els ens locals amb activitats de recerca i socialització. Des dels seus inicis aquest centre de recerca ha considerat els municipis on s’ubiquen aquests jaciments com a veritables socis, actors indispensables en la valorització del patrimoni arqueològic.

El municipi de Salou ha estat un dels catorze guardonats durant la presentació de la Xarxa de Municipis IPHES. Es tracta de municipis que s’han implicat en el desenvolupament de la recerca i/o activitats de socialització, ja sigui contribuint logísticament i econòmicament en les excavacions arqueològiques, implicant-se també en la creació d’espais per a la interpretació o posada en valor dels jaciments, acollint exposicions, etc, amb la finalitat d’apropar i fer partícip del coneixement en prehistòria i evolució humana a la ciutadania des del seu propi territori.

El 2017 van ser 40 els municipis de Catalunya que van col·laborar amb alguna de les 80 activitats que s’han realitzat en aquest territori, algunes de les quals, a més dels ajuntaments, es duen a terme també gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Tarragona i de la Diputació de Barcelona. L’objectiu de la nova Xarxa de Municipis IPHES és reforçar, diversificar i intensificar aquest treball posant en valor el patrimoni arqueològic.

Galeria d'imatges

petita_xarxa.jpg
xarxa_municipis.jpg

Document Actions