Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Salou tanca la Festa Major d’hivern 2020 amb rècord de públic al Cós Blanc

dilluns 10 febrer 2020

Vora 40.000 persones van gaudir del gran espectacle de llums, so i color

Entre els actes més multitudinaris, cal destacar, també, el concert de Camela, el Cós Blanc Xic’S, el tradicional ball de colles i el correfoc de final de festa

Enguany, també ha tingut una bona rebuda per part de la ciutadania l’ampliació dels dies del Punt Violeta i Multicolor i del punt informatiu per prevenir el consum d’estupefaents

Salou ha tancat la Festa Major d’hivern 2020 amb unes dades positives pel que fa a participació de la ciutadania i al desenvolupament del programa d’actes.

Així, el batlle Pere Granados ha felicitat els responsables i els equips de totes les àrees de l’Ajuntament involucrades en l’elaboració del programa d’enguany, per la bona tasca organitzativa i l’esforç realitzat “per satisfer la demanda de públics de totes les edats i gustos”. L’alcalde ha assegurat que “ja estem treballant en el programa de l’any que vinent, que donarà rellevància a noves efemèrides, com, per exemple, el 20è aniversari de l’exposició col·lectiva d’artistes locals a la Torre Vella”.

Granados ha destacat la presència d’una pregonera de luxe: la jove actriu Júlia Creus; que va captivar el públic amb el seu discurs de caire humorístic, el 24 de gener.

El mandatari ha indicat que “la Festa Major d’hivern de Salou és una de les principals de la província per la gran quantitat de persones que suma”. A mode d’exemple, cal dir que el Cós Blanc va comptar amb la participació de 4.000 membres de totes les colles.

Enguany, el programa de la Festa Major d’hivern de Salou 2020 ha comptat amb una vuitantena d’actes, entre concerts, orquestres, monòlegs, festes disco, actuacions i cercaviles dels elements i balls populars, teatre, pedalada i caminada, tornejos esportius, i homenatges a la gent gran.

El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha explicat que “la festa ha estat molt participativa, en general; hi ha assistit molta gent, i hem tingut la sort que el temps ens ha acompanyat durant tots aquests dies”. Entre els actes amb més afluència, a més del dia gran del Cós Blanc, l’edil ha destacat el concert de Camela, el Cós Blanc Xic’S, el tradicional ball de colles i el correfoc de final de festa.

Cal esmentar, sobretot, el gran èxit d’assistència al 40 aniversari del Cós Blanc, que va arribar gairebé a les 40.000 persones. Enguany, segons ha explicat el regidor Montalà, “hi ha hagut novetats durant la gran desfilada de la tarda, com la instal·lació de pantalles LED a tot el carrer Ciutat de Reus i la gran bufada d’espelmes a l’inici de l’espectacle”.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha valorat molt positivament “el bon funcionament del dispositiu de seguretat durant el Cós Blanc, on totes les parts involucrades -Policia Local, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Bombers, ambulàncies, seguretat privada i voluntariat- van treballar, en tot moment, coordinades”. L’edil també ha afegit que “tots els actes s’han desenvolupat tal i com estava previst, fins i tot aquells que tenen afectació a la via pública i, per tant, també al trànsit”.

Els infants de Salou també han pogut gaudir de moltes opcions lúdiques durant la Festa Major d’hivern, com la Fira Xic’S, ubicada al Passeig 30 d’Octubre, i els diversos tallers realitzats a l’Espai d’Infància Estació del Carrilet, com la “Fashion Xic’S” i “Collarets divertits”; així com l’espectacle infantil “Funky Funky”, a càrrec del grup Orelles de Xocolata.

Èxit del Cós Blanc Xic'S

El gran èxit infantil va ser, però, el Cós Blanc Xic’S, que va omplir l’aforament de l’Envelat, amb la gran pluja de confeti i la divertida actuació de Pep Callau. En aquest sentit, la regidora de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, ha manifestat que “aquesta festa adaptada per als infants és sempre molt ben acollida, ja que està consolidada i és la celebració més esperada per les famílies salouenques”.

A més, l’edila Gómez ha valorat positivament totes les activitats realitzades des de l’àrea, com, per exemple, la Festa Loca Latino i la Skate Parkty, que van tenir molt d’èxit entre el jovent; i ha afirmat que “continuarem treballant per millorar tot allò que sigui possible, per poder satisfer els gustos i necessitats de cada edat”. La regidora Julia Gómez ha destacat també “l’excel·lent pedagogia que s’ha fet des del punt informatiu, per prevenir el consum d’estupefaents”.

Pel que fa la gent gran, se li va dedicar dos actes: el berenar homenatge a la gent gran, i el reconeixement a Maria Teresa Bargalló Gendre, com a dona gran del municipi, amb la col·laboració del Grup de Dones de Salou. Ambdós actes van comptar amb una gran acollida de la població, amb l’assistència de fins a 320 persones.

Punt Violeta i Multicolor

Enguany, l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, amb la col·laboració de Serveis Culturals i Joventut, ha augmentat el Punt Violeta i Multicolor a l’Envelat, que va estar actiu les nits del 24, 30 i 31 de gener. Segons la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, “la finalitat d’aquest punt és sensibilitzar la ciutadania que freqüenta la Festa Major nocturna, a través d’un missatge que indueixi a la reflexió, i que pugui actuar com 'observador actiu', cercant la corresponsabilitat: Jo respecto i tu?”. L’edila ha assenyalat que “hi va haver una nombrosa participació a les dinàmiques que es van realitzar des del Punt Violeta i Multicolor perquè les persones que accedien a l’Envelat poguessin rebre informació de com detectar possibles actituds inapropiades”; en total, es van repartir unes 1.000 polseres amb el lema de la campanya.

Cal dir que el 22 i 24 de gener, es van dur a terme dues sessions formatives dirigides a les persones de les colles, entitats i personal de l’Envelat. La finalitat d’aquestes formacions fou donar a conèixer com s’ha d’actuar en cas que es produeixi una actitud masclista i/o lgtbifòbica, amb l’objectiu que a les properes edicions s'hi puguin implicar de forma més activa.

Una altra de les novetats d’enguany ha estat la venda d’un got reutilitzable a l’Envelat de la Festa Major, que es podia adquirir per 1 euro, evitant, així, l’acumulació de plàstics al llarg de tota la festa.

El final de la Festa Major d’hivern de Salou va arribar diumenge passat, dia 2 de febrer, amb l’encesa del gran castell de focs, a càrrec de l’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i de representants dels Diables Maleïts i les Bruixes Latemó, i de la Morena, que van protagonitzar un esplèndid correfoc.

Galeria d'imatges

recepció entitats.JPG
cercavila.JPG
cercavila (2).JPG
cercavila (3).JPG
orquestra Maravella.jpeg
concurs botifarra local.JPG
Brico Xic'S.jpeg
Trobada Gegants.JPG
xocolatada Fira Xic'S.jpeg
Trobada Gegants (2).JPG
taller Gralleta.jpg
Camela.JPG
Camela (2).JPG
Torneig dòmino local.jpeg
24 hores futbol sala.JPG
corals TAS.jpg
corals carrers.jpg
diver xic's cap salou.jpg
diver xics espigó.jpg
diver xic's xalets.jpg
cercavila lluïment Cós Blanc.JPG
festa disco afterparty (4).JPG
fi de festa ball.JPG
homenatge dona gran.jpg
homenatge gent gran.jpg
loca latino (4).JPG
mostra tallers (4).JPG
mostra tallers (11).JPG
Fashion Xic'S.JPG
taller biblioteca.JPG
collarets divertits.JPG
balla els balls.JPG
balla els balls 2.JPG
Funky Funky.JPG
Funky Funky 2.JPG
Camí de Santiago.JPG
Cós Blanc Xic'S.JPG
cercavila Lluïment Cós Blanc 2.JPG
Cós Blanc 1.JPG
Cós Blanc 2.JPG
Trobada scooterista.JPG
fideuada popular.JPG
fideuada popular 2.JPG
correfoc 1.JPG
correfoc 2.JPG
castell de focs 1.JPG
castell de focs 2.JPG
pedalada.jpg
punt violeta i multicolor.jpg
salou youth night 1.jpg
salou youth night 2.jpg
salou youth night 3.jpg
sardanes.jpg
skate parkty 2.jpg
skate parkty.jpg
soroll.jpg
teatre (5).JPG
teatre (11).JPG
toni rodríguez (1).JPG
Cós Blanc 3.JPG
entrevista TAC 12 1.jpg
entrevista TAC 12 2.jpg
entrevista TAC 12 3.jpg
entrevista TAC 12 4.jpg
pubilles i hereu.jpg
pregó Júlia Creus.jpg
cós blanc 4.jpg
cinema Xic'S.jpg
EXPOSICIÓ ARTISTES TORRE VELLA.jpg
BALL DE COLLES.jpeg
BALL DE COLLES 2.jpeg
BALL DE COLLES 3.jpeg
MULASSA.jpeg

Document Actions