Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

L’Ane Papió Jiménez, guanyadora del concurs de dibuix de les Jornades d’Educació Viària

dijous 21 novembre 2019

L’alumna, que va estudiar sisè a l’Escola Vora Mar de Salou el darrer curs 2018-19, s’ha endut un lot de material escolar

El seu treball parla de la importància de posar-se el cinturó de seguretat a l’hora d’anar en cotxe

Aquesta iniciativa, organitzada conjuntament entre les àrees de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, i de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar els joves sobre l’educació viària

L’alumna Ane Papió Jiménez ha estat la guanyadora d’enguany del concurs de dibuix de les Jornades d’Educació Viària de Salou, on hi participen les cinc escoles de primària del municipi. Aquesta iniciativa, organitzada conjuntament entre les àrees de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, i de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar els joves sobre la importància de respectar les mesures de seguretat viàries.

La regidora de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, i el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, han felicitat, personalment, la jove, i li han lliurat un lot de material escolar.

La regidora Julia Gómez ha valorat el gran treball de l’estudiant, que serà la imatge de les jornades d’aquest curs 2019-2020, i ha animat la guanyadora “a continuar treballant en aquesta línia i participar en concursos educatius”.

Per la seva banda, el regidor David González ha destacat que “des de l’Ajuntament de Salou, a través de la Policia Local, duem a terme les sessions formatives a les escoles per tal que l’alumnat conegui, de primera mà, i creixi amb les nocions de seguretat viària”.

Ane Papió va estudiar el curs passat sisè de primària a l’Escola Vora Mar, i, actualment, es troba a primer d’ESO a l’Institut Jaume I. El seu treball, seleccionat d’entre uns 1.500 dibuixos, posa de manifest la importància de posar-se el cinturó de seguretat a l’hora d’anar en cotxe, amb la rima “Si al cotxe vols anar, el cinturó t’has de posar, sinó et pots fer mal i acabar a l’hospital”.

La guanyadora ha parlat sobre el seu treball i ha dit que “a l’escola ens van ensenyar a fer el dibuix de perspectiva i la meva germana petita em va ajudar amb la rima”. L’alumna ha mostrat la seva satisfacció per haver guanyat el concurs i ha explicat que el nou curs de primer d’ESO li va bé i està contenta.

A l’acte també hi han estat presents el sotsinspector de la Policia Local de Salou, Manuel Hortal; l’agent que imparteix educació viària a les escoles, Juan Manuel Tortosa; el secretari de l’Equip Directiu de l’Escola Vora Mar, Rafa Sanjuan; i la mare de l’Ane, Cristina Jiménez.

Cal recordar que el passat mes de juny es van exposar els dibuixos seleccionats al passadís del Teatre Auditori de Salou (TAS).

L’Ajuntament de Salou, mitjançant la Policia Local, amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament fa molts anys que desenvolupa un programa educatiu als centres del municipi per conscienciar i evitar accidents.

La pràctica educativa del programa està dissenyada amb una secció d'objectius i continguts que s'adapten al desenvolupament evolutiu dels alumnes, tenint en compte les situacions i àmbits on desenvolupen la seva activitat. De manera més concreta: els alumnes aprenen tots els conceptes, actituds i procediments relacionats amb l'Educació Viària, com activitats de conducció amb bicicletes, funció de vianants, funció d'aparcament i activitats amb senyals, etc.

Galeria d'imatges

GUANYADORA CONCURS DIBUIX EDUCACIÓ VIÀRIA 2.jpg

Document Actions